Vrei s-o vizitezi? Extravaganță și opulență la superlativ în vila lui Mohamed Hadid (FOTOGRAFII)

05 Mai 2021, 07:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Mai 2021, 07:46 // Au Bani //  MD Bani

Nu este un secret că destinul a fost mai mult decât generos cu surorile Gigi și Bella Hadid, modele internaționale ce au reprezentat senzația ultimilor ani, au câștigat inimi și atenția presei de pretutindeni și au lăsat în urmă amintiri pentru eternitate. Ceea ce nu foarte mulți știu este însă faptul că generozitatea sorții nu a constat doar în frumusețea naturală fermecătoare cu care au fost înzestrate, siluete ce au cucerit podiumuri și campanii internaționale de top și un talent înnăscut de a interacționa cu aparatele de fotografiat și camerele de filmat, ci și în originile extraordinare, tinerele provenind dintr-o familie cu o putere financiară impresionantă.

Născut în Israel și stabilit în Los Angeles, California, Mohamed Hadid, tatăl lui Gigi și al Bellei Hadid, este un dezvoltator de imobiliare de lux în cartierul Bel Air și în Beverly Hills, care se bucură de un imens succes. Unul dintre cele mai notabile proiecte ale sale este reprezentat de vila Le Belvédère din Bel Air, pe care dezvoltatorul a vândut-o în anul 2010 pentru suma de 50 milioane de dolari. Cumpărătorii nu s-au mutat niciodată în noua casă, întrucât Mohamed Hadid a închiriat-o de la noii proprietari și a continuat să locuiască în extravagantul palat Le Belvédère. Acum, proprietatea este scoasă la vânzare pentru uluitoarea sumă de 85 milioane de dolari. Domeniul, listat de Joyce Rey de la Coldwell Banker Previews International și Stacy Gottula de la The Agency, se întinde pe o suprafață de peste 8.900 metri pătrați și găzduiește un adevărat palat cu trei etaje, ce cuprinde nu mai puțin de zece dormitoare.

Dincolo de măreția vilei și de întinderea impresionantă pe care o ocupă, atmosfera din casă este una cu adevărat primitoare. Unul din factorii ce au contribuit la acest aspect, pe lângă designul interior impecabil, culorile calde și aerul regal al decorațiunilor, au fost, cu siguranță, cele 19 șemineuri ce aduc lumină și căldură încăperilor, atât fizic, cât și vizual.

Opulenta vilă este în mod evident destinată celebrărilor și reuniunilor, dispunând în acest sens de trei sufragerii spațioase, precum și de o sală de dans ce poate găzdui până la 250 de persoane. În același scop, acela de a oferi condiții optime pentru organizarea de petreceri, dar și pentru a garanta pur și simplu un stil de viață fără cusur, casa prezintă și un sector destinat personalului, care include două dormitoare impozante. Una dintre cele mai plăcute surprize – și probabil încăperea care cucerește încă de la prima privire – este însă baia, un colț de paradis dedicat relaxării supreme, menit să ofere momente de răsfăț absolut, de reculegere și de reverie. Vila cuprinde în total 15 băi, între care și un hammam (baie turcească). Printre tentațiile oferite de Le Belvédère se numără, de asemenea, un cinematograf cu 60 de locuri și un decor mai mult decât impresionant.

În exterior, proprietatea încântă printr-un peisaj spectaculos, creat de piscina de tip infinity, un lac cu lebede și opt grădini de trandafiri.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 15:13
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
02 Mai 2024, 15:13 // Slider //  bani.md

Parlamentul Bulgariei a votat pentru interdicția oricărei forme de publicitate în mass-media a jocurilor de noroc. Interdicțiile au fost votate pe 30 aprilie și vor intra în vigoare la 3 zile după adoptate. Acestea vizează promovarea la TV, radio, în presa scrisă și online, dar și pe pagini web, în general. Excepție de la aceste reguli se face doar pentru Loteria Națională a Bulgariei.

Inițiativa a venit de la două formațiuni politice – GERB/ (Grazhdani za evropeysko razvitie na Bulgariya) și DPS (Dvizhenie za prava i svobodi). Noua lege permite doar publicitatea pe panouri, amplasate la o distanță de cel puțin 300 de metri de instituții de învățământ. Operatorii mai pot plasa bannere pe fațadele sălilor cu aparate de joc și ale cazinourilor. Este permisă publicitatea în săli de sport și pe inventar sportiv, dacă acestea nu sunt destinate minorilor, scrie ziarulnational.md.

O condiție suplimentară prevede că 10% din suprafața bannerelor trebuie să fie rezervată pentru sintagma ”Jocurile de noroc pot provoca dependență”. Anunțurile publicitate nu pot conține cifre, ci doar denumiri, tipuri și varietăți de jocuri de noroc, extrageri de loterie și anunțare a rezultatelor câștigurilor.

Loteria de stat a fost exceptată din șirul de interdicții pe motiv că este obligată, prin lege, să aloce o parte din profiturile sale pentru activități legate de sport și sănătate. Operatorii privați nu aveau o astfel de obligațiune până acum.

Autorii au propus, de asemenea, ca operatorii de jocuri de noroc autorizați să-și păstreze dreptul de a sponsoriza evenimente sportive, culturale, de sănătate. Iar contribuțiile obligatorii din profitul acestora să fie divizat, egal, între ministerele Tineretului și Sportului și Sănătății. Acum, veniturile din jocuri de noroc ajung doar la Ministerul Tineretului și Sportului.

De asemenea, operatorii de plăți vor avea interdicții să proceseze plăți de la și spre operatorii de jocuri de noroc fără licență.

În Republica Moldova interdicțiile pentru publicitatea jocurilor de noroc au fost aplicate de la 1 ianuarie 2022. Autoritățile au decis să revină, însă, la acest subiect și să relaxeze o parte din prevederi legate de publicitate. Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, acest lucru va permite, printre altele, creșterea finanțărilor pentru sportul profesionist și de amatori.

Mai mult, proiectul noii legi a sportului, care a trecut de etapa consultărilor publice și urmează să fie propus Guvernului pentru avizare, prevede finanțarea sportului profesionist și de amatori, inclusiv, din veniturile de la pariuri sportive și alte tipuri de jocuri de noroc.

Jocurile de noroc în Republica Moldova sunt gestionate de întreprinderea de stat ”Loteria Națională a Moldovei” (LNM) și reprezintă monopol de stat.

Un raport al Curții de Conturi, făcut public în decembrie 2023, arată că aproximativ 60% din piața jocurilor de noroc din Republica Moldova este în zona gri, iar bugetul de stat ratează venituri substanțiale din impozite și taxe aplicate domeniului. Relaxarea interdicțiilor de publicitate, precum și combaterea mai eficientă a jocurilor de noroc neautorizate vor permite statului să obțină venituri mai mari, care să fie folosite pentru dezvoltarea sportului și a altor proiecte sociale și economice.

Recent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comunicat că anume din contul unui credit oferit de LNM au fost achitate practic salariile feroviarilor pentru luna decembrie 2023.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău