Vrei s-o vizitezi? Extravaganță și opulență la superlativ în vila lui Mohamed Hadid (FOTOGRAFII)

05 Mai 2021, 07:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Mai 2021, 07:46 // Au Bani //  MD Bani

Nu este un secret că destinul a fost mai mult decât generos cu surorile Gigi și Bella Hadid, modele internaționale ce au reprezentat senzația ultimilor ani, au câștigat inimi și atenția presei de pretutindeni și au lăsat în urmă amintiri pentru eternitate. Ceea ce nu foarte mulți știu este însă faptul că generozitatea sorții nu a constat doar în frumusețea naturală fermecătoare cu care au fost înzestrate, siluete ce au cucerit podiumuri și campanii internaționale de top și un talent înnăscut de a interacționa cu aparatele de fotografiat și camerele de filmat, ci și în originile extraordinare, tinerele provenind dintr-o familie cu o putere financiară impresionantă.

Născut în Israel și stabilit în Los Angeles, California, Mohamed Hadid, tatăl lui Gigi și al Bellei Hadid, este un dezvoltator de imobiliare de lux în cartierul Bel Air și în Beverly Hills, care se bucură de un imens succes. Unul dintre cele mai notabile proiecte ale sale este reprezentat de vila Le Belvédère din Bel Air, pe care dezvoltatorul a vândut-o în anul 2010 pentru suma de 50 milioane de dolari. Cumpărătorii nu s-au mutat niciodată în noua casă, întrucât Mohamed Hadid a închiriat-o de la noii proprietari și a continuat să locuiască în extravagantul palat Le Belvédère. Acum, proprietatea este scoasă la vânzare pentru uluitoarea sumă de 85 milioane de dolari. Domeniul, listat de Joyce Rey de la Coldwell Banker Previews International și Stacy Gottula de la The Agency, se întinde pe o suprafață de peste 8.900 metri pătrați și găzduiește un adevărat palat cu trei etaje, ce cuprinde nu mai puțin de zece dormitoare.

Dincolo de măreția vilei și de întinderea impresionantă pe care o ocupă, atmosfera din casă este una cu adevărat primitoare. Unul din factorii ce au contribuit la acest aspect, pe lângă designul interior impecabil, culorile calde și aerul regal al decorațiunilor, au fost, cu siguranță, cele 19 șemineuri ce aduc lumină și căldură încăperilor, atât fizic, cât și vizual.

Opulenta vilă este în mod evident destinată celebrărilor și reuniunilor, dispunând în acest sens de trei sufragerii spațioase, precum și de o sală de dans ce poate găzdui până la 250 de persoane. În același scop, acela de a oferi condiții optime pentru organizarea de petreceri, dar și pentru a garanta pur și simplu un stil de viață fără cusur, casa prezintă și un sector destinat personalului, care include două dormitoare impozante. Una dintre cele mai plăcute surprize – și probabil încăperea care cucerește încă de la prima privire – este însă baia, un colț de paradis dedicat relaxării supreme, menit să ofere momente de răsfăț absolut, de reculegere și de reverie. Vila cuprinde în total 15 băi, între care și un hammam (baie turcească). Printre tentațiile oferite de Le Belvédère se numără, de asemenea, un cinematograf cu 60 de locuri și un decor mai mult decât impresionant.

În exterior, proprietatea încântă printr-un peisaj spectaculos, creat de piscina de tip infinity, un lac cu lebede și opt grădini de trandafiri.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală