Rafinăria Petromidia Năvodari din România a revenit la capacitate optimă de operare după finalizarea cu succes a operaţiunilor tehnologice programate, derulate de Rompetrol Rafinare.
“Realizarea lucrărilor ne permite să asigurăm un grad optim de utilizare a capacităţii de rafinare pentru tot restul anului, în susţinerea obiectivelor de producţie planificate. Astfel, ne înscriem în strategia generală, care vizează creşterea eficienţei şi a performanţelor operaţionale, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă în operare“, a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, director general Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), potrivit unui comunicat.
Printre principalele operaţiuni realizate se numără decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a ţiţeiului, respectiv schimbarea şi regenerarea catalizatorilor folosiţi în producţia de benzine.
Aceste măsuri proactive luate de specialiştii rafinăriei din Năvodari au menirea să sporească eficienţa energetică a instalaţiilor aflate în fluxul operaţional, cât şi diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon, precizează sursa citată.
După finalizarea lucrărilor propriu-zise, care au durat circa şapte zile, instalaţiile au revenit la un flux optim de procesare a ţiţeiului şi semifabricatelor. Astfel, supusul mediu de materie primă este, în prezent, de aproximativ 15.000 de tone pe zi.
Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), şi au fost executate cu sprijinul mai multor companii subcontractate din România, specializate pe lucrări în industria de profil.
Grupul KMG deține și Rompetrol Moldova, cel mai mare comerciant și importator de produse petroliere. Rompetrol asigură circa o treime din importul de carburanți pe piața locală.