Soldații ruși apelează la droguri ca să reziste la stres. Dezvăluirile unui recrut din armata lui Putin

08 Mart. 2023, 04:14
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Mart. 2023, 04:14 // Actual //  bani.md

Militarii ruși apelează la droguri pentru a face față stresului din prima linie, de pe fronturile din Ucraina. Slab echipați și înarmați, aceștia sunt puși să lupte în condiții foarte dificile, motiv pentru care apelează la tot felul de trucuri pentru a scăpa de război. Un militar rus, recrutat în toamna trecută, i-a povestit soției sale coșmarul pe care este nevoit să-l suporte zilnic, în Ucraina.

Știri despre soldații ruși care apelează la substanțe halucinogene pentru a face față situației dificile de pe frontul ucrainean, circulă de mai multă vreme. Mai mulți observatori, care au văzut comportamentul ciudat al unor recruți, în posturile de luptă, i-a făcut să creadă că aceștia erau drogați.

Acum, informația este confirmată de un recrut rus, într-o relatare postată de soția sa pe canalul Telegram „Oameni din Baikal”. Militarul, care a fost recrutat în regiunea Irkutsk, în luna octombrie, și a ajuns pe front într-o „brigadă de asalt” a separatiștilor din Lugansk, după ce a fost instruit în Rusia.

Soția sa, Irina, a făcut publică o relatare a militarului, care descrie situațiile dificile de război cărora trebuie să le facă față. Femeia a relatat că soțul ei a fost încorporat ca urmare a mobilizării decretate de Vladimir Putin.

„Aproape toată lumea de acolo este în șoc. Ei sunt bombardați din aer fără oprire. Soldații sunt aruncați în luptă fără tancuri, doar cu mitraliere și grenade”, a afirmat Irina.

Militarii ruși apelează la droguri

Ea a adăugat că, din relatările soțului ei, a aflat că el și camarazii săi dorm în pivnițe sau în adăposturi improvizate pe, linia frontului. În relatarea sa, el a arătat că este nevoit să facă o mulțime de lucruri pe care, în mod normal ar trebui să le facă unitățile specializate. Noii recruți sunt obligați să ia cu asalt pozițiile inamice, să se ocupe de comunicații, să transporte muniții și chiar să îngrijească răniți.

„Este un haos nebunesc. Mergeam la război și am ajuns într-o situație destul de nenorocită”, a povestit bărbatul, conform soției sale.

Potrivit acesteia mulți dintre soldați încearcă să scape de stres apelând la droguri pe care le prepare singuri, în locurile în care dorm. Nimeni nu-i pedepsește, iar poliția militară se face că nu observă, deși orice altă abatere minoră este sancționată foarte dur.

„Dar nimeni nu se atinge de dependenții de droguri”, a mai povestit soțul Irinei.

Soldați ruși încearcă să fugă de front

Tot în acest context, soldatul rus a relatat despre camarazii săi care încearcă să scape de prima linie. Mulți dintre aceștia se automutilează, încercând să ajungă la spital. El afirmă, însă, că nu reușesc mare lucru, chiar dacă se rănesc singuri. Medicii au învățat să descopere rănile provocate prin automutilare, iar cei descoperiți sunt trimiși în prima linie.

Irina mai relatează că este imposibil să scapi cu ajutorul unor astfel de trucuri sau chiar a mitei.

„Mitele și mituirea doctorilor nu funcționează. Nu există o problemă cu banii pe front, principala problemă este lipsa de oameni, care sunt pierduți la o rată incredibilă”, a mai scris aceasta.

Numeroase înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare au arătat că soldații ruși au un comportament bizar în pozițiile de luptă. Acest lucru îi face pe unii analiști să creadă că cei în cauză apelează la droguri. Informația nu este confirmată din surse oficiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 18:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 18:52 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Sezonul 2025 al cireșelor aduce provocări și oportunități pentru producătorii moldoveni, în contextul unor fluctuații semnificative pe piața internațională, anunță Asociația Moldova Fruct.

Deși exporturile în volum au scăzut față de anul trecut – doar 8000 de tone față de 10.000 de tone în iunie 2024 – valoarea totală a exporturilor a crescut spectaculos, ajungând la 20 milioane de dolari, față de 13 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cu 51,4% a prețului mediu de export a compensat pierderile cantitative.

Situația regională a influențat direct acest salt valoric. În timp ce Italia se bucură de un sezon bogat și o cerere crescută, alte țări importante producătoare, precum Grecia și Turcia, au fost afectate sever de condițiile meteo extreme din primăvară. Inclusiv recolta din Republica Moldova a fost influențată de acești factori, cu efecte asupra volumelor disponibile pentru export.

Pe lângă valoarea crescută, o schimbare notabilă este și în structura geografică a exporturilor. Dacă în 2024 84% din cireșe mergeau spre țările CSI, în 2025 ponderea a scăzut la 70%. În schimb, livrările către statele din Uniunea Europeană s-au majorat de la 16% la 28%. Printre noile piețe se numără Italia, Croația, Serbia, Bosnia și Danemarca.

Piața din România s-a remarcat printr-o evoluție spectaculoasă: în iunie 2025 au fost exportate 1666 tone de cireșe moldovenești, de aproape două ori mai mult decât în aceeași lună din 2024 (842 tone), iar valoarea acestora a crescut cu 65%.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO