Ce se va întâmpla în continuare cu Bitcoin? Deutsche Bank spune că bitcoinul a trecut de la „trendy la tracky”

21 Mai 2021, 14:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 14:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pentru Deutsche Bank, bitcoin și-a pierdut perspicacitatea.

Potrivit analistului Deutsche Bank și lector al Universității Harvard, Marion Laboure. scăderea prețului de miercuri în spațiul criptomonedelor, inclusiv o scădere de 11% pentru bitcoin BTCUSD, + 1,47%, a fost o dovadă că monedele digitale pot deveni rapid trecute.

„A fost nevoie de bitcoin doar trei luni pentru a trece de la trendy la tracky (prost), și tot ce a fost nevoie pentru ca criptomoneda să cadă din stil a fost un tweet și o declarație a guvernului chinez”, a spus Laboure.

Tweetul a fost de la Tesla TSLA, + 4,14% director executiv Elon Musk, când a spus că compania de mașini electrice va înceta să ia bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu, iar declarația a fost făcută de Banca Populară Chineză, când a spus că jetoanele digitale au fost interzise ca mijloc de plată.

„Valoarea Bitcoin va continua să crească și să scadă în funcție de ceea ce oamenii cred că merită”, a scris Laboure într-o notă către clienți. „Acesta este uneori numit„ Efectul Tinkerbell ”- un termen economic recunoscut bazat pe afirmația lui Peter Pan că Tinkerbell există pur și simplu pentru că copiii credeau că există. Cu alte cuvinte, valoarea bitcoin se bazează în întregime pe gândurile doritoare ”, a spus ea.

Criptomonedele ca mijloc de plată larg răspândit vor fi improbabile. Laboure a estimat că mai puțin de 30% din activitatea tranzacțională a bitcoinului este legată de plăți pentru bunuri și servicii – cea mai mare parte din acestea fiind legate de investiții financiare. Lichiditatea Bitcoin este redusă.

Tradabilitatea limitată a Bitcoin îl va menține ultra-volatil, deoarece câteva achiziții mari sau ieșiri de pe piață pot avea un impact semnificativ asupra echilibrului.

Și asta înainte de intrarea guvernelor, care „este puțin probabil să renunțe la monopolurile monetare”, a spus Laboure.

Ea a menționat că guvernele lucrează la propriile monede digitale, iar reglementările vin.

China a reiterat faptul că criptomonedele nu pot fi utilizate pentru plăți care au declanșat declinul de miercuri. După publicarea inițială a acestui articol, Departamentul Trezoreriei a recomandat ca tranzacțiile criptografice de peste 10.000 USD să fie raportate guvernului.

Uniunea Europeană a propus Regulamentul piețelor în cripto-active sau MiCar, care ar putea intra în vigoare încă de la sfârșitul anului 2021, iar India a reglementat strict criptomonedele.

Realitatea Live

18 Oct. 2024, 07:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
18 Oct. 2024, 07:47 // Actual //  Ursu Victor

În luna septembrie 2024, în Republica Moldova au fost importate peste 4.500 de tone de ulei de floarea-soarelui, împărțite în două categorii principale: „Ulei de floarea-soarelui brut” și „Ulei de floarea-soarelui ambalat în recipiente de 10 litri sau mai puțin”. Potrivit datelor analizate de Iurie Rija, directorul executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, categoria „Ulei de floarea-soarelui brut” a dominat importurile, reprezentând 78% din totalul uleiului importat.

Din punct de vedere valoric, importurile de ulei de floarea-soarelui au atins peste 60 de milioane de lei. Categoria „Ulei de floarea-soarelui brut” a constituit 60% din valoarea totală a importurilor. Prețul mediu al uleiului importat a fost de 15,9 lei per litru, însă uleiul neambalat a fost de 2,5 ori mai ieftin decât cel ambalat.

Uleiul de floarea-soarelui, atât ambalat, cât și neambalat, a fost importat din cinci țări. 100% din „Uleiul de floarea-soarelui brut” a fost adus din Ucraina, totalizând 3.562.920 litri. În ceea ce privește categoria „Ulei de floarea-soarelui ambalat în recipiente de 10 litri sau mai puțin”, Ucraina a fost, de asemenea, lider, furnizând 801.041 litri, adică 79,8% din volumul total al acestei categorii.

Valoarea uleiului de floarea-soarelui importat din Ucraina a fost de 57.149.632 lei, din care 37.478.918 lei pentru „Uleiul de floarea-soarelui brut” și 19.670.715 lei pentru „Uleiul ambalat”. Ucraina a contribuit cu 80,4% din valoarea totală a uleiului ambalat, urmată de Rusia (15,8%) și Ungaria (3%).

Prețul mediu de import pentru „Uleiul de floarea-soarelui brut” a fost de 10,5 lei per litru, în timp ce pentru „Uleiul ambalat” acesta a ajuns la 26,1 lei per litru. Există o diferență semnificativă între prețurile de import pe țări: din Rusia prețul mediu a fost de 22,9 lei per litru, iar din Ungaria, 34,1 lei per litru.

„În luna septembrie 2024, 24 de companii din Republica Moldova au importat ulei de floarea-soarelui. Dintre acestea, doar două companii au importat „Ulei de floarea-soarelui brut”, în timp ce 23 de companii au adus „Ulei de floarea-soarelui ambalat”. Compania „ICS TRANS BULK LOGISTICS SRL” a importat 99,3% din totalul de „Ulei de floarea-soarelui brut” în această perioadă”, potrivit lui Rija.

Pentru categoria „Ulei de floarea-soarelui ambalat”, cele mai mari patru companii importatoare au fost: SRL SHERIFF (controlat de oligarhul Victor Gușan n.a) ) – (15,98%), INTREPRINDEREA ISNOVAT SRL (14,55%), SRL COLVAS (12,95%) și MOLDRETAIL GROUP SRL (11,34%), care au importat împreună 54,82% din totalul uleiului ambalat.

În termeni valorici, principalele companii importatoare au fost: INTREPRINDEREA ISNOVAT SRL, SRL SHERIFF, SRL COLVAS și MOLDRETAIL GROUP SRL, care au adus 52,35% din uleiul ambalat, în valoare totală de 12.814.191 lei.

Se remarcă și o variație considerabilă a prețurilor medii de import. Cele mai mari prețuri medii au fost înregistrate de companiile TELIUS-CCC SRL (35,5 lei per litru) și FORWARD INTERNATIONAL SRL (34,1 lei per litru), iar cele mai mici prețuri au fost aplicate de SRL ALISADAI, TAROL-DD SRL și SRL SHERIFF.

În total, în luna septembrie 2024, Republica Moldova a importat 4.566.494 litri de ulei de floarea-soarelui, în valoare de 61.957.220 lei, cu un preț mediu de 26,1 lei per litru pentru uleiul brut și 10,5 lei per litru pentru uleiul ambalat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău