VIDEO Sportivi europeni și mondiali: Campionatul european de haltere din Moldova – o competiție organizată impecabil

07 Iul. 2023, 16:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2023, 16:20 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Organizare impecabilă, infrastructură performantă, atenție la detalii și suport total din partea autorităților. Acestea sunt impresiile înalților oficiali ai sportului european și mondial despre Campionatul european de haltere, organizat în premieră în Republica Moldova.

„Am participat la două Jocuri Olimpice, circa 20 de Campionate Mondiale și 25 de Campionate Europene, dar din punctul meu de vedere pot spune că pentru prima dată sunt foarte calm, fără griji pentru vreo problemă. Țin să mulțumesc Federației de Haltere din Republica Moldova, comitetul local de organizare și Guvernului Republicii Moldova, în special Ministerului Educației și Cercetării, care au oferit tot suportul pentru acest eveniment. Fără suportul autorităților nu am fi fost în stare să organizăm competiția”, a subliniat secretarul general al Federației Europene de Haltere, Milan Mihajlovic.

Iar președintele Federației Mondiale de Haltere este convins că debutul cu succes la europene oferă țării noastre și dreptul de a găzdui și campionatul mondial.

„Sunt fericit să fiu prezent la Campionatul European de Tineret din Moldova. E un eveniment foarte important! Mi-aș dori ca pe viitor Moldova să organizeze un Campionat Mondial de tineret! Sunt fericit să văd nivelul la care a fost pregătit această competiției. La acest nivel, Moldova poate organiza un Campionat Mondial”, a menționat președintele Federației Mondiale de Haltere, Mohamed Hassan Jaloud.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La rândul său, șeful Federației de Haltere din Republica Moldova susține că organizarea competiției nu ar fi fost posibilă fără aportul autorităților.

„Suportul care ne-a fost acordat de către Ministerul Educației și Cercetării este de 5 milioane de lei. Ne-au dat chiar mai mult decât am cerut. Fără acest ajutor, cu siguranță, nu ar fi fost posibil. Ministerul ne-a acordat această încredere de la bun început și ne-a împins”, a conchis Antonio Conflitti.

Campionatul European de Haltere, destinat tinerilor, are loc în perioada 1-10 iulie la Arena Chișinău. Competiția a adunat aproximativ 400 de sportivi din 38 de state, iar țara noastră este reprezentată de 32 de halterofili.

„Este o mândrie că recorduri europene se stabilesc la competiții internaționale de așa rang, organizate chiar în țara naostră și este o mândrie că autoritățile noastre au reușit să organizeze impecabil un campionat de asemenea anvergură”, a conchis președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Bugetul pentru organizarea Campionatului European de Haltere este de 10 milioane de lei. Evenimentul va dura până luni, 10 iulie, iar intrarea pe tot parcursul competiției este liberă.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău