(FOTO) Cine a fost Ducesa de Alba? Titluri nobiliare, căsătoria la 85 de ani și averea impresionantă

02 Iun. 2021, 05:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2021, 05:35 // Au Bani //  MD Bani

Ducesa de Alba a fost una dintre cele mai bogate aristocrate ale lumii și cea mai bogată din Spania. Averea ei se estima la 3,5 miliarde de euro.

Despre propritățile ei se spunea că puteai călători din nordul în sudul Spaniei, fără a-i părăsi proprietatea. Ducesă de Alba a fost cea mai extravagantă aristocrată a Spaniei, care a adorat să încalce regulile. A fost prietenă cu Prinţesa Grace de Monaco, cu Jackie Kennedy, Walt Disney, Audrey Hepburn şi Yves Saint Laurent.
Potrivit Cărții Recordurilor, Ducesa a avut cele mai multe titluri nobiliare din lume – peste 50. Ea vorbea 5 limbi. Născută în Madrid în martie 1926, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva a devenit capul puternicei Case de Alba, iar mai târziu avea să devină o apropiată a Prinţesei Margaret a Angliei, despre cele două femei spunându-se că se asemănau prin caracterul lor rebel.

Ducei îi plăceau bărbații arătoși, care nu erau aristocrați. Ducesa s-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 21 de ani , în 1947, cu Pedro Luis Martinez de Irujo y Artacoz, iar nunta ei a fost la acea vreme cea mai luxoasă din lume. Cuplul a plecat într-o lună de miere care a durat 6 luni. Îndrăgostiții au ales  o vacanţă în Los Angeles, unde s-au bucurat de timp petrecut în compania unor staruri precum Marlene Dietrich, Charlie Chaplin şi Marilyn Monroe.

Din acest mariaj, Ducesa a avut şase copii – dar soţul ei a murit în 1972. La acea vreme, îndurerata văduvă deţinea deja atâta pământ cât suprafaţa Principatului Monaco de 170 de ori! La şase ani de la pierderea soţului, Ducesa s-a căsătorit cu un bărbat cu 11 ani mai tânăr decât ea – Jesus Aguirre y Ortiz de Zarate, un fost preot catolic. Afişând ţinute extravagante, Ducesa nu s-a ferit să spună că acest al doilea mariaj a fost cea mai fericită perioadă a vieţii sale. Culmea este, însă, că şi cel de-al doilea soţ a murit, lăsând-o văduvă a doua oară, în 2001.

Ducesa s-a căsătorit şi a treia oară, la vârsta de 85 de ani, de această dată cu un toyboy. Ducesa a împărţit averea încă din 2011, cu trei ani înainte de moartea ei, iar soţul a semnat un act prin care renunţa la orice drept asupra averiii sale. Cayetana s-a stins din viaţă pe 19 noiembrie 2014, la vârsta de 88 de ani.

 

 

Realitatea Live

16 Sept. 2024, 15:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Sept. 2024, 15:45 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe porțiuni de drumuri naționale din sudul și centrul Republicii Moldova rămân inundate, luni, 16 septembrie, din cauza ploilor torențiale care au afectat regiunea în ultimele zile. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că, deși nu există drumuri complet blocate, circulația se desfășoară cu dificultate din cauza acumulărilor de apă, noroi și pietriș.

Potrivit ASD, echipele de drumari au intervenit în sectoarele afectate din raioanele Strășeni, Ialoveni, Chișinău, Criuleni, Anenii Noi, Hâncești, Orhei, Ungheni, Leova, Cimișlia, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Comrat și Soroca. Deși traficul este deschis, autoritățile recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, având în vedere riscul de alunecări de teren și noi acumulări de apă.

Conform prognozei meteo, ploile torențiale vor continua pe parcursul zilei de luni, însoțite de descărcări electrice și vânt puternic, cu rafale de până la 20 m/s. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis avertizări pentru populație, îndemnând cetățenii să evite călătoriile neesențiale și să fie atenți la condițiile de drum.

Autoritățile monitorizează situația și sunt pregătite să intervină rapid în cazul în care condițiile meteo se agravează.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău