A sosit și ziua cea mare – astăzi va avea loc lansarea iPhone 13. Ce funcții va avea noul model de la Apple

14 Sept. 2021, 09:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2021, 09:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Unul din cele mai așteptate smartphone-uri din lume, iPhone 13, urmează să fie lansat astăzi, 14 septembrie. Amatorii de gadget-uri, cât și experții spun că noul model va avea o baterie mai mare.

Ce știm până acum despre noul model

Potrivit celor mai recente zvonuri, noua generație de iPhone va avea în mare parte schimbări de soft. În ceea ce privește designul, acesta va suferi doar mici modificări la cameră. Ea nu o să mai iasă în relief ca la modelele anterioare, ci o să fie acoperită de un perete de sticlă.

Totodată, cum generația de iPhone 13 Pro presupune o cameră mai performantă, grosimea peretelui de sticlă ar putea fi un pic mai mare. O să fie și mai multe moduri de fotografiere, iar zvonurile ne mai spun că o să poți să-ți faci un selfie din modul video.

De asemenea, o să ai și un nou mod pentru fotografiile pe timp de noapte. Printre altele, noul iPhone 13 o să aibă memoria îmbunătățită. După mai multe critici pe această temă venite din spațiul public, telefonul o să aibă și o memorie de 1TB.

În plus, noua generație va avea și tehnologie cu suport prin satelit. Asta ca să poți comunica mai repede prin mesaje.

Cât va costa noul telefon și ce alte lansări au mai pregătit cei de la Apple

Prețul o să crească mai mult la această generație comparativ cu telefoanele anterioare, iar acest lucru este din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat pe lanțul de aprovizionare cu chip-uri. Totuși, experții spun că acest lucru nu o să le afecteze cota de piață, iar asta se datorează clienților care plătesc deja pentru calitatea materialelor sau pentru că deja au investit în ecosistemul creat de cei de la Apple.

La evenimentul de lansare este așteptat noul Apple Watch Series 7. Modelul o să aibă o baterie mai durabilă, dar și opțiuni pentru monitorizarea nivelului de glucoză sau a temperaturii din corp. Pe lângă ceas e așteptată și noua generație de căști AirPods. Primul lucru schimbat este bateria care o să dureze mai mult, dar și design-ul care o să fie mai în linie cu modelul căștilor AirPods Pro.

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală