Afacerea aducătoare de profit dulce! Schimbare de fațadă la Dulcinella. Un fond de investiții intră în business

22 Mai 2024, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2024, 13:42 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Lanțul de cofetării Dulcinella, cunoscut pentru dulciurile sale delicioase și originar din Republica Moldova, a fost recent achiziționat de fondul de investiții Cornelius H Group, marcând astfel începutul unei noi etape de expansiune în România. Noile planuri vizează transformarea brandului într-o prezență națională, iar primele semne ale acestui proces sunt inaugurările în locații-cheie din țară.

Cu o investiție totală de peste 300.000 de euro, noile cofetării Dulcinella au fost deschise în locații centrale, în special în centre comerciale de tip mall, pentru a beneficia de vizibilitate maximă și trafic consistent de clienți. Sergiu Diaconu, reprezentantul acționarilor Dulcinella, a subliniat importanța acestei expansiuni strategice, menționând că obiectivul principal este să se capitalizeze pe potențialul brandului prin deschiderea de locații atractive pentru clienți, pentru a sprijini dezvoltarea pe termen lung a brandului la nivel național.

În cadrul acestui plan de expansiune, în București au fost deschise noi locații Dulcinella în Promenada Mall și Mega Mall, completând astfel cele cinci locații deja existente în capitală. În Moldova istorică, alte două puncte de vânzare Dulcinella au fost inaugurate în Iulius Mall Suceava și Palas Iași. În total, grupul Dulcinella operează acum magazine în 10 orașe din România, inclusiv în Bacău, Botoșani, Roman, Piatra Neamț, Pașcani și Fălticeni.

Fondat în 2005 în Republica Moldova, Dulcinella și-a extins prezența în România începând cu anul 2019 și deține acum peste 20 de magazine proprii în țară. Cu o fabrică în Târgu Neamț și peste 120 de angajați, Dulcinella continuă să își consolideze poziția pe piață sub noua conducere a Cornelius H Group, un fond de investiții cu sediul în Marea Britanie și rădăcini în Republica Moldova.

Fondatorii Dulcinella, soții Căttălina și Nicolae Pojoga, împart acțiunile companiei în proporție egală și rămân implicați în direcționarea strategiei de creștere. Datele financiare recente indică faptul că, în anul 2022, Dulcinella a înregistrat o cifră de afaceri de 117,7 milioane de lei și un profit de 2,1 milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău