Afacerea aducătoare de profit dulce! Schimbare de fațadă la Dulcinella. Un fond de investiții intră în business

22 Mai 2024, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2024, 13:42 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Lanțul de cofetării Dulcinella, cunoscut pentru dulciurile sale delicioase și originar din Republica Moldova, a fost recent achiziționat de fondul de investiții Cornelius H Group, marcând astfel începutul unei noi etape de expansiune în România. Noile planuri vizează transformarea brandului într-o prezență națională, iar primele semne ale acestui proces sunt inaugurările în locații-cheie din țară.

Cu o investiție totală de peste 300.000 de euro, noile cofetării Dulcinella au fost deschise în locații centrale, în special în centre comerciale de tip mall, pentru a beneficia de vizibilitate maximă și trafic consistent de clienți. Sergiu Diaconu, reprezentantul acționarilor Dulcinella, a subliniat importanța acestei expansiuni strategice, menționând că obiectivul principal este să se capitalizeze pe potențialul brandului prin deschiderea de locații atractive pentru clienți, pentru a sprijini dezvoltarea pe termen lung a brandului la nivel național.

În cadrul acestui plan de expansiune, în București au fost deschise noi locații Dulcinella în Promenada Mall și Mega Mall, completând astfel cele cinci locații deja existente în capitală. În Moldova istorică, alte două puncte de vânzare Dulcinella au fost inaugurate în Iulius Mall Suceava și Palas Iași. În total, grupul Dulcinella operează acum magazine în 10 orașe din România, inclusiv în Bacău, Botoșani, Roman, Piatra Neamț, Pașcani și Fălticeni.

Fondat în 2005 în Republica Moldova, Dulcinella și-a extins prezența în România începând cu anul 2019 și deține acum peste 20 de magazine proprii în țară. Cu o fabrică în Târgu Neamț și peste 120 de angajați, Dulcinella continuă să își consolideze poziția pe piață sub noua conducere a Cornelius H Group, un fond de investiții cu sediul în Marea Britanie și rădăcini în Republica Moldova.

Fondatorii Dulcinella, soții Căttălina și Nicolae Pojoga, împart acțiunile companiei în proporție egală și rămân implicați în direcționarea strategiei de creștere. Datele financiare recente indică faptul că, în anul 2022, Dulcinella a înregistrat o cifră de afaceri de 117,7 milioane de lei și un profit de 2,1 milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău