Un „al treilea ochi” este inveția unui tânăr, creată pentru a împiedica oamenii dependenți de telefoanele mobile să se lovească de lucruri în timp ce sunt focalizați pe ecranele lor.
Aceasta este o „soluția satirică” menită să îi facă pe oameni să recunoască cât de mult sunt dependenți de smartphone-uri, spune creatorul.
Designerul industrial sud-coreean Paeng Min-wook, în vârstă de 28 de ani, spune că globul ocular robotizat poate fi legat de fruntea unei persoane, permițându-i să se miște fără a o răni, scrie Sky News.
El a spus că dispozitivul este o „soluție satirică” care, speră, să îi facă pe oameni „să recunoască severitatea dependenței lor de gadget-uri și să se uite înapoi la ei înșiși”.
Dispozitivul – numit „Al treilea ochi” – simte când capul utilizatorului a fost coborât pentru a se uita la telefon și apoi își deschide pleoapa translucidă.
Când persoana se află la unul sau doi metri de un obstacol, al treilea ochi emite un sunet pentru a-i avertiza despre un potențial pericol.
„Deoarece nu putem să ne luăm ochii de pe smartphone-uri, va fi nevoie de un ochi suplimentar în viitor.”
„În zilele noastre, mulți tineri pot nimeri în accidente în timp ce își folosesc telefonul mobil. Acest lucru ar fi bine-venit pentru ei.”
Al treilea ochi folosește un senzor giroscopic pentru a măsura unghiul gâtului utilizatorului și un senzor cu ultrasunete pentru a calcula distanța dintre ochiul robot și obstacole.
Senzorii sunt conectați la un microcontroler open-source cu o singură placă, cu un pachet de baterii.