ANTREPRENOR EXPO – Eveniment de promovare a afacerilor din Republica Moldova

21 Nov. 2023, 12:06
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
21 Nov. 2023, 12:06 // Slider //  MD Bani

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) şi Moldexpo, anunță desfășurarea celei de-a doua ediții a expoziției „Antreprenor Expo”. Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 26 noiembrie 2023, în Pavilionului Central MOLDEXPO.

„Antreprenor Expo” este o platformă de referință pentru promovarea și susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară, un segment vital pentru dinamizarea economiei naționale și consolidarea cooperării economice internaționale. Această ediție va reuni peste 100 de companii autohtone, acoperind domenii diverse precum industria alimentară, industria ușoară, turismul, construcțiile, energia alternativă, etc.

„Antreprenor Expo” este conceput nu doar ca o vitrină a produselor și serviciilor oferite de IMM-uri, ci ca un catalizator pentru dialogul productiv între antreprenori și instituțiile statului. Prin intermediul unui program extins de afaceri: sesiuni, prezentări și întâlniri de afaceri, „Antreprenor Expo” va facilita accesul la informații esențiale și va stimula colaborările profitabile.

Ediția din acest an se remarcă prin designul său inovator și prin prezentarea unor noi segmente de afaceri, inclusiv cele de familie, reflectând astfel dinamismul și diversitatea antreprenoriatului moldovenesc.

În deschiderea oficială a expoziției, ce va avea loc pe 23 noiembrie, ora 11:00, la Moldexpo, Pavilionul Central, vor participa reprezentanți de seamă ai, Guvernului Republicii Moldova, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, marcând astfel importanța strategică a acestui eveniment.

Agenda evenimentului poate fi vizualizată AICI.

Vizitatorii expoziției „Antreprenor Expo” vor obține o serie de beneficii importante, având în vedere natura și scopul evenimentului. Aceste beneficii includ:

Acces la Inovații și Produse Noi: Vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi cele mai recente inovații și produse ale afacerilor mici și mijlocii, într-o gamă largă de domenii precum industria alimentară, industria ușoară, turism, construcții și energie alternativă.

Networking și Contacte de Afaceri: Expoziția oferă o platformă excelentă pentru stabilirea de noi contacte de afaceri. Vizitatorii pot interacționa direct cu proprietarii și reprezentanții companiilor, ceea ce poate duce la parteneriate sau colaborări viitoare.

Informații despre Tendințele Pieței: Prin participarea la seminarii, prezentări și discuții, vizitatorii vor putea să afle despre ultimele tendințe și evoluții din diferite sectoare de afaceri.

Inspirație pentru Antreprenoriat: Vizitarea expoziției poate fi o sursă de inspirație pentru cei care doresc să devină antreprenori sau care caută idei noi pentru afacerile lor existente.

  • Interacțiune cu Autoritățile și Instituțiile de Sprijin: Expoziția va oferi oportunități pentru a interacționa cu reprezentanții autorităților și instituțiilor care sprijină sectorul IMM-urilor, permițând vizitatorilor să obțină informații despre programele de suport disponibile.

Cunoașterea Produselor și Serviciilor Locale: Expoziția va fi un loc excelent pentru a cunoaște și a susține produsele și serviciile autohtone, încurajând economia locală și micile afaceri.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului încurajează participarea activă a comunității de afaceri și a publicului larg la „ANTREPRENOR EXPO”, un eveniment esențial pentru fortificarea sectorului de afaceri mic și mijlociu și pentru promovarea creșterii economice durabile în regiune.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău