ARK Invest, al celebrei investitoare Cathie Wood, vinde acţiuni Tesla în valoare de 110 milioane de dolari. MOTIVUL

13 Sept. 2021, 13:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 13:11 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ark Investment, firma de investiţii fondată de Cathie Wood, a vândut recent o participaţie uriaşă la Tesla, alăturându-se unui grup de insideri care şi-au retras săptămâna aceasta deţinerile, pe măsură ce acţiunile producătorului auto continuă să îşi revină în urma performanţei slabe din 2021, scrie Forbes.

Conform rapoartelor de tranzacţie ale Ark, trei dintre fondurile firmei, incluzând aici şi ETF-ul Ark Innovation, au vândut 142.708 acţiuni Tesla, ceea ce reprezintă o participaţie de 108 milioane de dolari, la care se adaugă o altă serie de vânzări de 166 de milioane de dolari, începută la sfârşitul lunii iulie.

Noile tranzacţii vin la doar câteva zile după ce Wood a oferit un target de preţ de 3.000 de dolari pentru acţiunile Tesla (cu aproximativ 300% peste nivelurile actuale), investitoarea declarând că gigantul va beneficia de pe urma unei creşteri de 18 ori a vânzărilor de vehicule electrice până în 2025, scrie Ziarul Financiar.

Deşi au crescut cu circa 6% în ultima lună, acţiunile Tesla, evaluate în prezent la 754 de dolari, se află pe minus cu 15% faţă de maximul istoric atins în ianuarie.

Între timp, Wood nu este singurul investitor notabil care a vândut acţiuni Tesla din cauza rezultatelor obţinute pe bursă. Săptămâna aceasta, trei insideri, incluzând aici doi executivi de top ai Tesla, au decis să vândă acţiuni în valoare de 4 milioane de dolari.

Conform datelor agregate de Bloomberg, preţul mediu oferit de analişti pentru acţiunile Tesla este de 701 dolari, sugerând că preţul ar putea să scadă cu 8% de-a lungul următoarelor luni.

Tesla reprezintă 11% din portofoliul principalului fond al Ark Investment, care deţine 3,1 milioane de acţiuni, în valoare de 2,3 miliarde de dolari. Printre deţineri se mai găsesc companii precum platforma de videoconferinţe Zoom Video Communications, serviciul de streaming Spotify, exchange-ul cu expunere pe criptomonede Coinbase, producătorul de cipuri Nvidia şi UiPath, cel mai mare startup de IT pornit din România.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:08 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Micii investitori din Statele Unite au achiziţionat acţiuni de 1,93 mld. dolari de-a lungul sell-offului Evergrande, sumă ce reprezintă a patra cea mai mare achiziţie netă de când a început criza sanitară, conform datelor companiei de date VandaTrack, citate iniţial de Business Insider. Cum s-a întâmplat şi în cazul altor episoade asemănătoare, tranzacţiile au luat în vizor ETF-ul (exchange traded fund) QQQ, care urmăreşte evoluţia indicelui Nasdaq şi ETF-ul SPY, concentrat asupra indicelui S&P 500, unul dintre cele mai utilizate instrumente financiare din lume, scrie Ziarul Financiar.

Evenimentul subliniază tendinţa investitorilor de retail de a cumpăra valori mobiliare în momente marcate de declinuri puternice, în speranţa că respectivele acţiuni vor creşte considerabil în viitorul apropiat. Speriate de prăbuşirea gigantului imobiliar Evergrande, instituţiile financiare au vândut constant din acţiuni pe măsură ce bursele globale au continuat să sufere scăderi. Însă intenţiile investitorilor de pe Wall Street au fost la fel de puternice ca cele ale micilor investitori americani care cumpără acţiuni prin intermediul smartphone-urilor şi laptopurilor. Printre cei care au recomandat valorificarea sell-offului de zilele trecute se numără Marko Kolanovic, guru al pieţelor de capital şi strateg în cadrul băncii JPMorgan, şi Tom Lee, cofondator al firmei de cercetare Fundstrat Global Advisors şi unul dintre cei mai cunoscuţi strategi de pe Wall Street.

VandaTrack spune că investitorii de retail au achiziţionat acţiunile băncilor din SUA într-o proporţie semnificativă, sugerând că investitorii instituţionali începuseră să vândă pe măsură ce criza a captat atenţia spaţiului public. „Operatorii aerieni au fost vânduţi masiv de către mediul de retail, ceea ce înseamnă că investitorii instituţionali se aflau de partea cealaltă a tranzacţiilor, construindu-şi expunere în vederea redeschiderii”, spune Connor Mayer, membru al VandaTrack.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală