Aston Martin pentru Simona Halep: Tenismena română și-a luat o mașină nouă în cinstea logodnei

04 Iul. 2021, 11:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
04 Iul. 2021, 11:41 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Simona Halep este pasionată de mașini. Are în garaj și SUV-uri, și limuzine, și mașini sport cu mulți cai putere. Acum își mai face loc un vehicul în parcarea de lux a jucătoarei de tenis.

Simona Halep este printre primii posesori ai acestui model în România. Este vorba despre Aston Martin DBX, primul SUV din istoria casei britanice, prezentat în urmă cu un an și jumătate și la București.

Numărul 3 mondial, se pregătește intens de nunta cu iubitul său, Toni Iuruc. Mașina a fost un mod de a celebra logodna dintre cei doi, anunțată pe 10 iunie.

DBX își va găsi loc într-un garaj în care se află deja modele Mercedes-AMG, Porsche și Range Rover.

„Chiar îi spuneam Simonei că ne-a trecut printr-o adevărată galerie de mărci de lux. Acest Aston Martin arată și el impecabil. Am întrebat-o ce surpriză ne mai pregătește și a început să zâmbească”, a declarat un apropiat al sportivei.

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep tocmai și-a anunțat retragerea de la Olimpiadă, după ce s-a văzut nevoită să renunțe la Roland Garros și Wimbledon din cauza unei accidentări la coapsă.

Aston Martin DBX are motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, furnizat de Mercedes-AMG. Sub capota SUV-ului britanic, propulsorul dezvoltă 550 de cai putere și 700 Nm. Acesta face SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde. Viteza sa maximă este de 291 km/h.

Dincolo de portierele fără rame, o caracteristică tipică modelelor coupe, apare un spațiu exclusivist. Posesorul de SUV DBX primește un acoperiș panoramic, un sistem de iluminare cu 64 de culori și ornamente din lemn, metal rafinat sau compozit. Scaunele sunt îmbrăcate într-o țesătură din 80% lână.

În momentul în care a fost lansat în România, Aston Martin DBX avea un preț de pornire de 165.000 de euro.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală