Bărbatul care a devenit milionar după ce a vândut o pătură. Până atunci trăia cu 200 de dolari pe lună

29 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  MD Bani

Loren Krytzer, bărbatul care trăia din îndemnizația de invaliditate a intrat într-o sală de licitații din California și a ieșit milionar, totul datorită unei pături.

Viața sa s-a schimbat pentru totdeauna când a descoperit că o moștenire veche a familiei uitate, o pătură Navajo din anii 1800, care stătea în șifonierul său de șapte ani, valorează de fapt 1,5 milioane de dolari.

Banii au venit chiar la timp, bărbatul trăia într-o baracă la marginea văii Liona din California, după ce și-a pierdut un picior în urma unui accident de mașină aproape fatal. Acum locuiește într-o casă de 250.000 de dolari.

Banii nu au venit, însă, fără un set de provocări neașteptate: obstacole fiscale și dramă de familie.

Krytzer a rămas șocat de cât de repede se poate diminua o grămadă de bani.

Bărbatul și-a folosit cea mai mare parte din noua sa avere, cumpărând două case în California Centrală și a pierdut aproximativ 10.000 de dolari pe an doar în asigurări și impozite pe proprietate. Fără un flux de venituri acum, după ce i-au fost întrerupte îndemnizațiile de invaliditate, Krytzer spune că, pentru a continua să trăiască din așteptările sale, va trebui să se mute într-un loc unde costurile vieții sunt mai mici.

A cheltuit cu înțelepciune, în cea mai mare parte, dedicându-și cea mai mare parte din fonduri imobiliarelor, acțiunilor și obligațiunilor, el și-a permis niște achiziții, pe care nu și le permite în perioada când trăia cu 200 de dolari pe lună: a fost în luna de miere într-o croazieră în Mexic și și-a cumpărat o mașină.

 

„Suntem impozitați până la moarte aici, nu-mi pot permite”, spune el. „Sunt din California, am crescut aici, dar fără a lucra este greu să supraviețuiești”.

El și soția sa se gândesc acum să-și vândă casa și să se mute în nord, în Idaho, unde taxele nu sunt la fel de împovărătoare și viața este mai accesibilă.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău