Bogătașii ruși renunță la vacanțele de lux din Elveția și Franța, unde o cabana costă și 250.000 de dolari pe săptămână

25 Apr. 2022, 10:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2022, 10:44 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai luxoase cabane de schi din Elveția și Franța sunt goale de la începutul războiului din Ucraina. Cei mai bogați oameni din Rusia își făceau vacanțele în cele mai spectaculoase locații, dar sancțiunile împotriva Rusiei i-au afectat.

Tim Latimer, fondatorul și directorul Firefly Collection, un operator care închiriază cabane de lux în cele mai scumpe stațiuni, a declarat că rușii erau clienții care plăteau pentru cele mai spectaculoase cazări, dar războiul lui Putin a schimbat asta.

„Ne-am fi așteptat, în mod normal, să vedem mai multe rezervări ale rușilor în această perioadă, dar numărul de solicitări a scăzut”, a spus Latimer. „În mod clar, chiar și acei ruși care nu sunt direct afectați de sancțiuni sunt precauți și se abțin de la rezervări”.

Acesta a mai precizat că o familie foarte bogată din Rusia a plecat din vacanță la jumătatea ei, chiar dacă aveau bani să o închirieze pentru o viață întreagă. Toți proprietății au declarat că sunt din ce în ce mai puțini turiști ruși de la începutul invaziei.

Rușii au renunțat la vacanțele de lux

Un hotel de cinci stele din „Mica Rusie” din Vietnam a declarat că a cheltuit aproape 44.000 de dolari la cererea turiștilor ruși, dar aceștia nu au mai apărut.

Latimer a declarat că rușii aruncau cu bani pentru a sta în cabanele luxoase și că afacerea lui este extrem de afectată de la începutul războiului. Firefly închiriază cabane de lux în Courchevel și Meribel, în Franța, și Verbier și Zermatt, în Elveția, dar și în alte locuri.

La Courchevel 1850, unde o vilă era între 60.000 și 250.000 de dolari pe săptămână, rușii dădeau cei mai mulți bani an de an. În plus, aceștia plăteau sume colosale pentru a beneficia de băutură și mâncare pe măsură.

Clienții ruși „sunt cheltuitori”, a spus Latimer, „și cu siguranță vom simți lipsa lor”. Operatorii turismului de lux au declarat că războiul i-a afectat enorm pe ei și pe rusi. Aceștia nu mai pot merge în vacanță în liniște, iar proprietarii vilelor pierd sume uriașe.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 11:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 11:38 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială acordă 106 milioane dolari Republicii Moldova, pentru Proiectul „Conectivitate rurală în Moldova” (MRCP). Banii sunt destinați îmbunătățirii conectivității rutiere, pentru a spori traficul rutier și de a consolida reziliența la schimbările climatice în comunitățile rurale.

MRCP va finanța reabilitarea și modernizarea a aproximativ 95 de kilometri de drumuri locale prioritare, aplicând standarde ridicate de proiectare rezilientă la schimbările climatice. Acest lucru va asigura o conectivitate fiabilă, indiferent de condițiile meteorologice, și va facilita accesul la piețe, școli, instituții medico-sanitare și alte centre sociale și economice. Proiectul va include, de asemenea, măsuri de siguranță rutieră în zonele de proximitate a școlilor și localităților, precum și dezvoltarea infrastructurii pentru transportul nemotorizat.

O altă componentă importantă a proiectului vizează îmbunătățirea funcționalității punctelor de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România. În cadrul acestui proiect, se va construi un nou punct de trecere a frontierei la Ungheni, echipat cu infrastructură modernă pentru procesare, cântărire și scanare. De asemenea, proiectul va include modernizarea punctelor de trecere a frontierei de la Giurgiulești și Leușeni.

Pe lângă lucrările de construcție, proiectul va organiza și campanii educaționale și informaționale privind siguranța rutieră, cu scopul de a sensibiliza și de a educa publicul cu privire la măsurile și practicile de siguranță rutieră.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii rutiere, a facilitării accesului la servicii și oportunități în zonele rurale și a consolidării cooperării dintre Republica Moldova și România în domeniul transportului și al frontierelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău