Bogăția miliardarului Dave Baszucki crește la 4,2 miliarde de dolari. Care este motivul

11 Mart. 2021, 14:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 14:17 // Au Bani //  MD Bani

Limita de piață a platformei de jocuri video a crescut, pe măsură ce investitorii au cumpărat acțiuni cu aproape 55% mai mari decât prețul său de referință.

Casa pe care Dave „Builderman” Bazsucki a construit-o continuă să crească pe măsură ce platforma de jocuri pe care a cofondat-o, Roblox, a intrat astăzi pe piața de valori. Acțiunea, care a fost listată direct la NYSE în această dimineață, s-a închis la 69,47 USD, cu 54% peste prețul său de referință de 45 USD. Acest lucru nu numai că a scăzut capitalul de piață în creștere, dar a sporit și averea lui Baszucki cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari, oferindu-i o valoare netă estimată de 4,2 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Fondată în 1998, Roblox este o platformă de jocuri care oferă copiilor și adolescenților (și o populație demografică în creștere de adulți tineri) instrumentele pentru a-și construi propriile jocuri, simulări și alte experiențe virtuale. La rândul lor, acei creatori pot câștiga bani reali atunci când jucătorii cheltuiesc moneda virtuală a platformei, Robux, fie pentru acele jocuri, fie pentru articole speciale din ele – peste 328 milioane dolari anul trecut. Jucătorii au petrecut peste 30 de miliarde de ore pe site în 2020.

„Avem o viziune imensă pentru compania pe care vrem să o construim”, spune Craig Donato, directorul de afaceri al Roblox. Cu capitalul strâns prin ieșirea la bursă, el spune că compania își propune să angajeze mai mult, să își continue expansiunea internațională și să investească în mai multe experiențe pentru publicul său.

CEO-ul Gamefam, Joseph Ferencz, a cărui companie dezvoltă jocuri exclusiv pe Roblox, a declarat într-un e-mail că IPO validează creșterea viitoare a platformei. „IPO-ul Roblox trezește investitorii, mărcile de consum la nivel mondial și companiile de divertisment de top pentru faptul că Roblox, la fel ca YouTube, este acum o componentă indispensabilă a experienței mărcii. Este un fenomen de cultură pop construit pentru a dura ”.
În mod surprinzător, platforma virtuală interactivă a cunoscut o mare creștere în timpul pandemiei, timp în care numărul utilizatorilor zilnici a crescut cu 85%, iar numărul de ore petrecute pe platformă crește cu 124%. Veniturile totale ale companiei pentru 2020 au ajuns la 924 milioane dolari.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău