Câștigă o vacanță de familie la Amsterdam și o mulțime de alte premii cu Moldindconbank și Mastercard

07 Mart. 2023, 16:29
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Mart. 2023, 16:29 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Moldindconbank și Mastercard ți-au pregătit o promoție cu parfum de primăvară! Câștigă o vacanță de familie în cea mai înfloritoare capitală din lume – Amsterdam și în renumitul parc de lalele Keukenhof. Și pentru că primăvara înfloresc premiile, organizatorii au pregătit o groază de alte cadouri uimitoare pentru clienții noi și cei existenți: accesorii pentru casă, premii bănești și cashback de 5% la cumpărături!

Promoția se desfășoară în perioada 7 martie – 15 mai.

Tot ce trebuie să faci e să deschideți un card bancar Mastercard de la Moldindconbank, în perioada promoției, la oricare dintre standurile băncii din cadrul rețelei de supermarketuri Nr1 din municipiul Chișinău, la adresele:

  • bd. Mircea cel Bătrân, 24;
  • bd. Moscova, 9/5;
  • str. Lev Tolstoi, 24/1.

Iar Moldindconbank și Mastercard îți vor oferi un cadou garantat: accesorii pentru masa de sărbătoare, căni și eco-genți cu tematica de primăvară pentru cumpărături.

Totodată, ai posibilitatea să câștigi și premii bănești în valoare de 1 000 de lei, 2 000 de lei și 10 000 de lei. Pentru certificatele bănești, participantul urmează să deschidă un card bancar Mastercard emis de Moldindconbank, în perioada promoției, fie în zonele de desfășurare a promoției, fie în orice subdiviziune a băncii și să se înregistreze la oricare dintre standurile Moldindconbank din incinta supermarketurilor Nr1.

Mai mult, mergi la cumpărături la orice supermarket Nr1, în perioada sărbătorilor pascale (12 – 21 aprilie), plătește cu cardul Mastercard de la Moldindconbank și primești Cashback de 5%! Suma minimă a tranzacției trebuie să fie de 500 de lei.

Iar pentru a câștiga premiul mare al promoției – călătorie la Amsterdam și în cea mai mare grădină de flori din lume Keukenhof pentru 2 adulți și 2 copii – deținătorul de card Mastercard de la Moldindconbank, trebuie să efectueze, în perioada 7 martie – 30 aprilie, cel puțin o tranzacție de cel puțin 500 de lei la POS-terminale instalate la comercianți şi/sau în mediul on-line din Republica Moldova și/sau străinătate. Norocosul va fi stabilit prin tragere la sorți de către organizatori. Mai multe detalii găsiți în Regulamentul oficial al promoției.

Fie ca această primăvară să te încânte cu surprize superbe!

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău