Ce se va întâmpla cu criptomonedele peste 50 de ani? Părerile experților

05 Iul. 2021, 14:13
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 14:13 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Unii prezic că monedele vor schimba pentru totdeauna modul în care înțelegem și interacționăm cu banii, iar alții avertizează asupra unei bule periculoase.

Dar, indiferent ce previzionează o persoană pentru criptomonede, devine din ce în ce mai greu să-ți imaginezi un viitor fără ele. Iată totuși ce spun experții despre viitorul criptomonedelor.

• Ivory Johnson, planificator financiar certificat și fondator Delancey Wealth Management

„Criptomonedele vor perturba finanțarea tradițională, deoarece unul dintre utilitățile lor cele mai atractive este capacitatea de a transfera eficient plăți transfrontaliere, cu costuri mici, fără întârziere sau fluctuații valutare. În ceea ce privește bitcoinul, 50 de ani este o perioadă lungă de timp, iar bitcoinul ar putea deveni fie moneda de rezervă mondială, fie următorul AOL care a îmbogățit o mulțime de oameni până când a fost eliminat de o tehnologie mai bună. ”

• Frederick Kaufman, autorul cărții „The Money complot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control, and Manipulate”

„Cu mult înainte de 2071, dolarul va avea mai multe în comun cu o criptomonedă decât cu argintul sau aurul, deci nu este nevoie să ne îndoim de longevitatea algoritmilor criptați ca depozite de valoare și suport de schimb. Toți banii sunt o formă de criptare. A fost așa de la început și, pe măsură ce viețile noastre converg din ce în ce mai strâns cu universul digital, dorința de a investi în jetoane se va accelera. În mod ironic, acel impuls ne va conecta la instinctele primitive și va face partea sa pentru a ne menține umani. ”

• Dan Egan, vicepreședinte finanțe comportamentale și investiții la Betterment

„Criptomonedele precum bitcoin s-au dovedit utile pentru mișcarea banilor și speculațiilor și este puțin probabil să dispară. Dar unde și cum vom genera energia pentru a satisface cererea unei piețe criptografice în creștere este demn de luat în considerare, precum și dacă actorii de stat care o privesc ca un concurent al puterii fiat o vor face și mai mult o marfă pe piața neagră . ”

• Dragan Boscovic, fondator și director al Blockchain Research Lab de la Arizona State University

„Autoritățile băncii centrale sunt ocupate să dezvolte reglementări privind criptomoneda. Ei recunosc că monedele digitale sunt originare din economia digitală și, ca atare, sunt pe cale să devină mainstream în următorii 10 ani. ”

• Barbara Roper, directorul protecției investitorilor pentru Federația Consumatorilor din America

„Îmi pare rău. Am decis cu ceva timp în urmă că sunt prea bătrân pentru această problemă. “

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală