Ce se va întâmpla în continuare cu Bitcoin? Deutsche Bank spune că bitcoinul a trecut de la „trendy la tracky”

21 Mai 2021, 14:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 14:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pentru Deutsche Bank, bitcoin și-a pierdut perspicacitatea.

Potrivit analistului Deutsche Bank și lector al Universității Harvard, Marion Laboure. scăderea prețului de miercuri în spațiul criptomonedelor, inclusiv o scădere de 11% pentru bitcoin BTCUSD, + 1,47%, a fost o dovadă că monedele digitale pot deveni rapid trecute.

„A fost nevoie de bitcoin doar trei luni pentru a trece de la trendy la tracky (prost), și tot ce a fost nevoie pentru ca criptomoneda să cadă din stil a fost un tweet și o declarație a guvernului chinez”, a spus Laboure.

Tweetul a fost de la Tesla TSLA, + 4,14% director executiv Elon Musk, când a spus că compania de mașini electrice va înceta să ia bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu, iar declarația a fost făcută de Banca Populară Chineză, când a spus că jetoanele digitale au fost interzise ca mijloc de plată.

„Valoarea Bitcoin va continua să crească și să scadă în funcție de ceea ce oamenii cred că merită”, a scris Laboure într-o notă către clienți. „Acesta este uneori numit„ Efectul Tinkerbell ”- un termen economic recunoscut bazat pe afirmația lui Peter Pan că Tinkerbell există pur și simplu pentru că copiii credeau că există. Cu alte cuvinte, valoarea bitcoin se bazează în întregime pe gândurile doritoare ”, a spus ea.

Criptomonedele ca mijloc de plată larg răspândit vor fi improbabile. Laboure a estimat că mai puțin de 30% din activitatea tranzacțională a bitcoinului este legată de plăți pentru bunuri și servicii – cea mai mare parte din acestea fiind legate de investiții financiare. Lichiditatea Bitcoin este redusă.

Tradabilitatea limitată a Bitcoin îl va menține ultra-volatil, deoarece câteva achiziții mari sau ieșiri de pe piață pot avea un impact semnificativ asupra echilibrului.

Și asta înainte de intrarea guvernelor, care „este puțin probabil să renunțe la monopolurile monetare”, a spus Laboure.

Ea a menționat că guvernele lucrează la propriile monede digitale, iar reglementările vin.

China a reiterat faptul că criptomonedele nu pot fi utilizate pentru plăți care au declanșat declinul de miercuri. După publicarea inițială a acestui articol, Departamentul Trezoreriei a recomandat ca tranzacțiile criptografice de peste 10.000 USD să fie raportate guvernului.

Uniunea Europeană a propus Regulamentul piețelor în cripto-active sau MiCar, care ar putea intra în vigoare încă de la sfârșitul anului 2021, iar India a reglementat strict criptomonedele.

Realitatea Live

17 Oct. 2024, 20:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Oct. 2024, 20:01 // Actual //  bani.md

Republica Moldova, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie curent, are de făcut o alegere foarte simplă – se îndreaptă spre un model rusesc sau aleg modelul european. De această părere este președintele francez Emmanuel Macron, care a oferit, în exclusivitate, un interviu jurnalistei Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punţi către Europa”. Producția este difuzată astăzi, 17 octombrie, la RLIVE TV.

Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune pentru Republica Moldova.

„În primul rând, întotdeauna am respectat suveranitatea popoarelor și libera decizie a cetățenilor care vor trebui să se exprime. Chiar cred că este o șansă. Când privesc spre regiune și văd Moldova, aș spune, fără a complica lucrurile, că alegerea este destul de simplă –sau se îndreaptă spre un model rusesc sau spre un model european. Am rezumat puțin lucrurile, dar așa se întâmplă. Orientarea spre modelul rusesc înseamnă o probabilitate foarte mică, că aceeași întrebare vi se va pune de mai multe ori.

Frumusețea modelului european este că veți fi întrebați, iar asta se numește democrație. Este o oportunitate incredibilă. Așa că înțeleg importanța acestei alegeri. Cred că scrutinul care vă așteaptă, pe care Moldova îl așteaptă, este foarte important pentru viitorul țării. Și ca și european convins, nu ca președinte al Franței, ci ca european convins, mai ales aici, vorbind cu dumneavoastră, și respectând suveranitatea poporului moldovean, sper că acesta va alege calea Europei, pentru că este calea libertății și a democrație”, a declarat președintele Franței.

Ținem să menționăm că anume în mandatul Franței, de președinte al Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2022, Chișinăul s-a apropiat atât de mult de UE, încât a întors o nouă foaie a istoriei sale… europene.

„Cred că procesul a adus deja beneficii Moldovei, pentru că a permis libertatea de circulație și facilitarea vizelor. În termeni și mai concreți, aș da exemplu costul telecomunicațiilor și integrarea rețelelor. Este una dintre înțelegerile pe care le-am concretizat în timpul Comunității Politice Europene din Moldova. Taxele de roaming au fost liberalizate datorită implicării operatorilor.

Apoi, există o serie de proiecte de cooperare foarte concrete, investiții, o mai mare deschidere economică, libertatea de circulație pe care am menționat-o și, odată cu aceasta, și cooperarea în lupta împotriva atacurilor cibernetice sau a dezinformării”, a conchis Emmanuel Macron.

 

Pe parcursul ultimilor ani, UE a acordat un sprijin puternic Moldovei, în cele mai grele momente, precum șantajul energetic al Gazpromului, suport financiar în combaterea corupției și dezinformării, dezvoltarea economiei, uși deschise pentru export și chiar sancționarea persoanelor care seamănă ură în țară. Însă, cel mai puternic sprijin oferit – lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

Producția este difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău