Cele mai bune localuri din lume. Barul la care trebuie să aștepți 50 de minute în rând pentru a fi servit

06 Oct. 2022, 10:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Oct. 2022, 10:56 // Au Bani //  MD Bani

A fost publicat clasamentul celor mai bune baruri din lume. Pentru prima dată din 2009, de la lansarea topului, când un bar care nu se află în New York sau Londra ocupă locul I. Evenimentul de premiere a avut loc pe data de 4 octombrie în Barcelona și a fost transmis live, scrie CNN.

Astfel, barul Paradiso, care se află în Barcelona și care a ocupat locul III în 2021, a urcat anul acesta două poziții, câștigând, practic, competiția.

„Este o mare onoare să câștig și o mare responsabilitate. Vom munci din greu pentru a fi cei mai buni și ne vom ține de principiile noastre. Cocktailurile noastre încearcă să stimuleze creativitatea”, a declarat unul dintre proprietari pentru 50 Best.

Orașul vibrant din Catalonia găzduiește trei dintre primele 10 baruri de pe lista din 2022. Sips a fost „cel mai bun alpinist” în acest an, sărind de la locul 37 în 2021 la locul 3 anul acesta.

Recenziile acordate Paradiso pe Tripadvisor au cumulat 4,5 stele din 5 posibile, iar printre băuturile care se pot comanda în local se numără cocktail-ul Tornado, băutura Parallel World (lume paralelă, n.r.), care este, conform celor care au vizitat barul, „mai mult un desert decât o băutură”, sau cocktail-uri precum Kryptonite și Great Gatsby.

Cei care au vizitat Paradiso au remarcat de asemenea cozile lungi pe care le formează clienții pentru a fi serviți, unii dintre aceștia vorbind despre așteptări chiar și de 30 sau 50 de minute.

Majoritatea comentatorilor spun însă că așteptarea a meritat, servirea fiind impecabilă, iar băuturile excelente.

Cele mai bune baruri din lume

  1. Paradiso, Barcelona
  2. Tayēr + Elementary, Londra
  3. Sips, Barcelona
  4. Licorería Limantour, Mexico City
  5. Little Red Door, Paris
  6. Double Chicken Please, New York
  7. Two Schmucks, Barcelona
  8. The Connaught Bar, Londra
  9. Katana Kitten, New York
  10. Alquímico, Cartegena (America de Sud)

Află care sunt cele mai bune restaurante din Chișinău și cele mai bune restaurante din lume.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău