Cele mai bune localuri din lume. Barul la care trebuie să aștepți 50 de minute în rând pentru a fi servit

06 Oct. 2022, 10:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 10:56 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

A fost publicat clasamentul celor mai bune baruri din lume. Pentru prima dată din 2009, de la lansarea topului, când un bar care nu se află în New York sau Londra ocupă locul I. Evenimentul de premiere a avut loc pe data de 4 octombrie în Barcelona și a fost transmis live, scrie CNN.

Astfel, barul Paradiso, care se află în Barcelona și care a ocupat locul III în 2021, a urcat anul acesta două poziții, câștigând, practic, competiția.

„Este o mare onoare să câștig și o mare responsabilitate. Vom munci din greu pentru a fi cei mai buni și ne vom ține de principiile noastre. Cocktailurile noastre încearcă să stimuleze creativitatea”, a declarat unul dintre proprietari pentru 50 Best.

Orașul vibrant din Catalonia găzduiește trei dintre primele 10 baruri de pe lista din 2022. Sips a fost „cel mai bun alpinist” în acest an, sărind de la locul 37 în 2021 la locul 3 anul acesta.

Recenziile acordate Paradiso pe Tripadvisor au cumulat 4,5 stele din 5 posibile, iar printre băuturile care se pot comanda în local se numără cocktail-ul Tornado, băutura Parallel World (lume paralelă, n.r.), care este, conform celor care au vizitat barul, „mai mult un desert decât o băutură”, sau cocktail-uri precum Kryptonite și Great Gatsby.

Cei care au vizitat Paradiso au remarcat de asemenea cozile lungi pe care le formează clienții pentru a fi serviți, unii dintre aceștia vorbind despre așteptări chiar și de 30 sau 50 de minute.

Majoritatea comentatorilor spun însă că așteptarea a meritat, servirea fiind impecabilă, iar băuturile excelente.

Cele mai bune baruri din lume

  1. Paradiso, Barcelona
  2. Tayēr + Elementary, Londra
  3. Sips, Barcelona
  4. Licorería Limantour, Mexico City
  5. Little Red Door, Paris
  6. Double Chicken Please, New York
  7. Two Schmucks, Barcelona
  8. The Connaught Bar, Londra
  9. Katana Kitten, New York
  10. Alquímico, Cartegena (America de Sud)

Află care sunt cele mai bune restaurante din Chișinău și cele mai bune restaurante din lume.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău