Cele mai frumoase diamante din lume în 2020. Nestematele sunt atât de scumpe încât nu le-au putut oferi un preț (FOTO)

17 Apr. 2021, 13:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:40 // Au Bani //  MD Bani

Diamantele sunt printre cele mai frumoase creații naturale. Pentru lumina pe care o reflectă au fost numite fântâni de lumină și stele de speranță. Prețul unui diamant depinde de o serie de alți factori, cum ar fi numărul culoarea, claritatea, greutatea și semnificația istorică și culturală. Cei mai bogați oameni luptă între ei pentru a achiziționa cele mai scumpe pietre prețioase.

THE HEART OF ETERNITY – 16 milioane de dolari 

Raritatea acestei pietre constă în nuanța sa albastră perfectă, fără prezența subtonurilor obișnuite negre și gri. De asemenea, diamantele albastre constituie doar 0,1% din diamantele provenite din Premier Diamond Mine și foarte puține sunt de dimensiune considerabilă.

THE PERFECT PINK – 23,2 milioane de dolari

The Perfect Pink este unul dintre puținele diamante roz care nu are o culoare secundară și cu un grad de claritate foarte înalt. În decembrie 2009, a fost vândut în Hong Kong cu 10.776.660 USD unui ofertant anonim.

 

THE WITTELSBACH DIAMOND – 23,4 milioane de dolari 

Acesta este un diamant indian care a fost un favorit printre regi timp de secole. Diamantul original era cunoscut sub numele de Der Blaue Wittelsbacher și cântărea 35,56 carate. Avea o culoare albastru-cenușiu intens, cu claritate VS2. A fost descoperit la mijlocul anilor 1600 și făcuse parte atât din bijuteriile coroanei austriace, cât și din cele bavareze. Ultima sa apariție publică a avut loc în 1921 în timpul înmormântării lui Ludwig al III-lea al Bavariei. A ieșit din posesia Wittelsbach-urilor în 1951 după Marea Depresiune și a fost achiziționată de bijutierul Lawrence Graff în 2008. La acea vreme, era cel mai scump diamant care a fost vândut. Graff a redus-o cu peste 4,45 carate, printre multe critici. Aparent, a fost o mișcare bazată pe afaceri, după care diamantul a dobândit statutul F1 în urma tăierii. Actualul său proprietar este Hamad bin Khalifa, fostul emir al Qatarului, care l-a cumpărat pentru cel puțin 80 de milioane de dolari în iunie 2011.

 

 

 

THE WINSTON BLUE -23,8 milioane de dolari

Acesta a fost cunoscut sub numele de „Albastru” care a fost schimbat în „Albastru Winston” de către Nayla Hayek, CEO al Harry Winston Inc. Este un diamant de tip IIb certificat de Institutul Gemologic al Americii. Este un diamant în formă de pară, cântărind 1,00 și respectiv 0,96 carate. Acesta este unul dintre cele mai impecabile diamante care au fost vândute de Christie’s, absolut pur atât intern cât și extern.

 

 

THE STEINMETZ PINK – 25 milioane de dolari

Este cunoscut sub numele de Steaua Roz, cântărește 59,60 carate și este clasificat în culoare Fancy Vivid Pink de către Institutul Geologic al Americii. Este cel mai mare diamant cunoscut cu acest rating. Extras în minele risipitoare De Beers în 1999, este un milenar. Datorită excepționalității sale, Steinmetz Diamonds aparținând grupului Benny Steinmetz a avut nevoie de 20 de luni pentru a-l tăia.

 

DE BEERS CENTENARY DIAMOND – 100 milioane de dolari

La 273,85 carate, diamantul De Beers Centenary este al treilea ca mărime din Premier Mine, același care a produs diamantul Cullinan. Cu toate acestea, originalul era uimitor de 599 de carate. Failless atât intern cât și extern, are cel mai înalt grad de culoare D de către Institutul Gemologic al Americii. Și-a primit numele după ce a fost prezentat în forma sa originală pentru sărbătoarea centenară a minelor consolidate De Beers pe 11 mai 1988. A fost dezvăluit în gloria actuală în mai 1991 în tăietura sa strălucitoare în formă de inimă Aparent, De Beers nu-l mai deține, deși refuză să comenteze locația actuală citând politicile de confidențialitate.

 

THE HOPE DIAMOND – 350 milioane de dolari

Cu un nume de genul acesta, ai fi surprins să afli că există o legendă despre care poartă un blestem. Nimic surprinzător, deoarece a distrus majoritatea proprietarilor anteriori. Nu este pur și simplu de culoare albastră datorită prezenței atomilor de bor în el, ci devine roșu sub lumina ultravioletă datorită conținutului de fosfor. Acest diamant de 45,52 carate a fost descoperit în minele Kollur din Andhra Pradesh în India în anii 1600 și și-a primit numele de la familia bancară Hope din Londra care l-a achiziționat în 1839.

 THE CULLINAN – 400 milioane de dolari

Când a fost descoperit în mina Premier nr. 2 din Cullinan, în Africa de Sud, era cel mai mare diamant brut de calitate prețioasă care a fost găsit. Cântărind apoi 3.106,75 carate (621,35 g), de atunci a ajuns să formeze 9 diamante, toate acum făcând parte din Bijuteriile Coroanei din Regatul Unit. Cullinan I sau Marea Stea a Africii, la 530,2 carate, a continuat să fie cel mai mare diamant până în 1985, când Jubileul de Aur de 545,67 carate din aceeași mină l-a detronat. Cu toate acestea, este încă cel mai mare diamant clar. Acum se așază deasupra Sceptrului Suveran cu Cruce. Cullinan II sau a doua stea a Africii are 66 de fațete și este amplasat în partea din față a Coroanei Imperiale a Statului, sub Rubinul Prințului Negru și Kohinoor. Cullinans III și IV, ambele cunoscute sub numele de Steaua Mică a Africii, și Cullinans V, VI și VIII fac parte din broșe. Cullinan VII este un pandantiv în colierul Delhi Durbar, în timp ce Cullinan IX se află în inelul Cullinan IX din platină.

 

 

 DIAMANTA SANCY – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Sancy este un diamant galben pal în formă de scut. Este unul dintre primele diamante mari tăiate pe fațete simetrice. Are o formă neobișnuită datorită absenței unui pavilion, cu doar o pereche de coroane. În timp ce, potrivit legendei, a aparținut mogolilor, forma sugerează că este de origine indiană, ceea ce este logic, deoarece până la descoperirea minelor Kimberley și americane, majoritatea diamantelor provin din Golconda.

 

 

KOH-I-NOOR – NEESTIMAT, FĂRĂ PREȚ

Numele în sine este suficient pentru a atrage oamenii. Koh-i-Noor înseamnă „munte de lumină”  și sugerează poziția pe care această piatră a ocupat-o de la presupusa sa descoperire în anii 1300 în minele de diamante Golconda din India. A fost cel mai mare diamant aflat în circulație până în 1852, când prințul Albert a decis să-l reducă de la 105,6 carate la 86 de carate pentru a-i spori strălucirea și strălucirea.

 

 

Realitatea Live

19 Mai 2025, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Mai 2025, 16:24 // Actual //  Ursu Victor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a participat la o întrevedere la nivel înalt cu Marta Kos, Comisara Europeană pentru Extindere, alături de conducerea Eurochambres și reprezentanți ai camerelor de comerț din țările candidate și potențial candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Întâlnirea s-a desfășurat în contextul intensificării dialogului privind extinderea UE și a vizat rolul strategic al camerelor de comerț în procesul de integrare europeană, cu accent pe sprijinirea mediului de afaceri, a întreprinderilor mici și mijlocii, și pe consolidarea cooperării economice între state.

În intervenția sa, Sergiu Harea a subliniat angajamentul activ al CCI a RM în susținerea IMM-urilor din Republica Moldova, promovarea reformelor economice și armonizarea cu standardele europene. Acesta a menționat implicarea în inițiative precum rețeaua Enterprise Europe Network și programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori, care facilitează integrarea antreprenorilor moldoveni în piața unică europeană.

Totodată, Harea a propus lansarea unui program dedicat schimbului de bune practici între camerele de comerț din țările candidate și cele din statele membre ale UE, în vederea accelerării procesului de convergență economică și instituțională.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO