Cetatea Soroca s-a redeschis pentru vizitatori! Care este prețul de acces

07 Iul. 2022, 05:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2022, 05:00 // Au Bani //  MD Bani

Secția Cultură și Turism Soroca anunță că Cetatea Soroca s-a redeschis pentru vizitatori de ieri, 6 iulie. Programul de lucru rămâne același, de miercuri până duminică, de la 9:00 la 18:00, cu ora mesei de la 13:00 la 14:00. Preţul biletului de intrare pentru maturi este – 15 lei, copii de la 7 – 16 ani – 7 lei, iar cei mai mici intră gratis, scrie Observatorul de Nord.

Cetatea Soroca a intrat în a doua etapă de restaurare, în cadrul Proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România/Republica Moldova. Dar din cauza unor probleme, despre care Observatorul de Nord a scris anterior, procesul de restaurare merge mai greu decât s-a planificat.

„Proiectul nu este în pauză, ci la o etapă de documentare, ne-a spus Igor Țarălungă, Managerul Proiectului de Restaurare a Cetății Soroca. Până la finalizarea documentării reprezentanții Muzeului și ai Secției Cultură și Turism Soroca, pot să o redeschidă. Principalul să asigure securitatea vizitatorilor”.

Bugetul total al proiectului constituie 1,664,118.4 EURO din care 90% grant din partea Uniunii Europene și 10% cofinanțare. Pentru Cetatea Soroca sunt alocați peste un milion euro. Fosta conducere a Consiliului Raional Soroca a aplicat cu acest proiect, avându-i ca parteneri de peste Prut, Consiliul Judeţean Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău