Chinezii super bogați își mută averile în Singapore! „Nu vă puteţi imagina cât cheltuiesc. Este o nebunie

05 Feb. 2023, 16:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 16:10 // Actual //  Lupu Eduard

Tot mai multe familii extrem de bogate părăsesc China şi se stabilesc în Singapore, pentru a-şi pune averile la adăpost de Partidul Comunist, care îi priveşte pe aceşti oameni cu suspiciune tot mai mare, scrie AFP, citată de News.ro. Nu

Represaliile recente ale autorităţilor împotriva miliardarilor din tehnologie, vedetelor care au neglijat să-şi plătească taxele şi trei ani de politici „zero-Covid”, i-au determinat pe chinezii bogaţi să caute refugiu în altă parte.

Un număr tot mai mare dintre ei şi-a stabilit reşedinţa în Singapore, au declarat pentru AFP mai multe surse apropiate acestei comunităţi.

Centrul financiar din Asia bifează toate căsuţele pentru antreprenorii în exil.
În această insulă condusă de acelaşi partid timp de şase decenii, grevele şi demonstraţiile sunt interzise. Taxele sunt relativ mici şi majoritatea populaţiei este de origine chineză.

Sosirea recentă a unor chinezi foarte bogaţi nu a trecut neobservată. Unii s-au stabilit în vile luxoase, cu vedere la mare, pe insula Sentosa.

„Nu vă puteţi imagina cât cheltuiesc. Este o nebunie”, a spus Pearce Cheng, director general al AIMS, societate care oferă servicii de relocare şi imigrare.

El a fost la o petrecere la unul dintre clienţii săi, unde s-a servit un whisky rar, „Yamazaki 55”, care poate valora până la 800.000 de dolari sticla.

Compania sa îi ajută pe nou veniţii să găsească apartamente de lux, să angajeze şoferi sau să înscrie copiii în şcoli private.
Nou-veniţilor le place să meargă cu Rolls Royce sau Bentley-uri şi frecventează cluburi de golf foarte selecte, precum Sentosa Golf Club, unde un abonament anual pentru străini ajunge la 670.000 de dolari.

„Mulţi dintre ei sunt tineri chinezi, cu haine de designeri celebri, şi de obicei stau doar între ei, ceea ce nu este surprinzător”, notează Benny Teo, directorul unei societăţi de consiliere în domeniul golfului, Blazon.

„Aici banii mei sunt ai mei”

Stabilirea în Singapore le permite celor mai bogaţi chinezi să-şi pună averea la adăpost de autorităţile chineze, după mai multe cazuri importante care i-au speriat.

Jack Ma, fostul şef al gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba, a suferit pierderi de venituri estimate la 25 de miliarde de dolari atunci când autorităţile au anulat brusc intrarea la Bursă a grupului său, în 2020.

Alţi patroni mari se tem de a fi următoarea ţintă a Partidului Comunist sau de a fi nevoiţi să-şi vândă afacerea la un preţ mic, spune un manager contabil din acest sector.

„Mutarea în Singapore ajută la protejarea averii familiei timp de câteva generaţii”, a declarat specialistul pentru AFP.

Singapore este văzută din ce în ce mai mult ca un loc de locuit, mai degrabă decât o rezervă, a spus o altă sursă din industrie.
„Cel puţin când sunt aici ştiu că banii mei sunt ai mei”, i-a spus un client.

Unul dintre fondatorii unui lanţ de restaurante „hotpot”, Haidilao, şi-a creat recent „family office”, o structură care administrează activele clienţilor bogaţi, în Singapore.

Autoritatea monetară din Singapore notează că numărul de birouri de familie s-a dublat din 2020 până în 2021, şi a ajuns la 700.

Loh Kia Meng, co-responsabil al unui serviciu de gestionare a averii la firma de avocatură Dentons Rodyk, estimează căsunt aproximativ 1.500 la sfârşitul anului 2022 pe insulă.

„Nu aş fi surprins dacă cifra totală (…) ar arăta că unul din două family offices provine din China”, spune el.

„Zona neutră”

Tendinţa ar trebui să continue, chiar şi fără restricţiile legate de Covid. Tensiunile tot mai mari dintre Beijing şi Washington îi împing şi pe unii antreprenori să plece.

Singapore este „o zonă neutră foarte convenabilă” în care megabogaţii pot face afaceri, a spus Song Seng Wun, economist din regiunea Asia pentru banca privată CIMB.
Oraşul-stat a reuşit să menţină atât legături strânse de securitate cu Statele Unite, cât şi relaţii comerciale solide cu China.

„Atenţia presei asupra oamenilor bogaţi care şi-au înfiinţat un birou de familie în Singapore a adus în lumina reflectoarelor mica noastră insulă”, a spus Loh.

„Dacă bogaţii acestei lumi se îndreaptă spre Singapore, eu de ce nu?”, se întreabă clienţii lui Loh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău