Speculațiile bitcoin ale Tesla au contribuit la creșterea profiturilor cu peste 100 de milioane de dolari

27 Apr. 2021, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2021, 17:10 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Tesla a raportat luni rezultatele primului trimestru, inclusiv un profit net trimestrial record de 438 milioane dolari pe baza GAAP, scrie CNBC.

Ca de obicei, aceste profituri au fost stimulate de vânzările de credite de reglementare de mediu. De asemenea, vânzările companiei de bitcoin în trimestrul respectiv au contribuit la creșterea profiturilor cu 101 milioane de dolari.

În februarie, Tesla a făcut valuri când a anunțat o achiziție de 1,5 miliarde de dolari bitcoin și a spus că ar putea continua să investească în criptomonede pe o scară mai largă.

La începutul acestei săptămâni, acționarii Tesla au dezvăluit că vânzările de bitcoin au avut un „impact pozitiv” de 101 milioane de dolari asupra profitabilității companiei în perioada care se încheie la 31 martie 2021.
În situația fluxurilor de numerar ale companiei pentru primul trimestru (pagina 26), a înregistrat 1,5 miliarde de dolari în achiziții de „active digitale”, precum și 272 de milioane de dolari în venituri din vânzările de active digitale în trimestrul respectiv.

În altă parte (pagina 5), ​​compania spune că profitabilitatea sa a fost ajutată dintr-o vânzare de bitcoin care a contribuit cu un impact pozitiv de 101 milioane dolari, net de deprecieri, în „Restructurare și altele”.

Acest lucru sugerează că compania a răsturnat rapid o parte din marea sa achiziție de bitcoin pentru un câștig de 101 milioane dolari, pe măsură ce prețurile bitcoin au crescut în cursul trimestrului.

Tesla acceptă plăți bitcoin de la clienți acum.

Dar, în afară de aceasta, nu este clar cum investițiile și utilizarea criptomonedelor servesc misiunii afacerii vehiculelor electrice și stocării energiei a lui Elon Musk. Misiunea declarată a Tesla a fost mult timp de a „accelera tranziția lumii către energie durabilă”.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală