Cum câștigi bani în timp ce navighezi pe internet fără să faci nimic

07 Iun. 2022, 10:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2022, 10:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O firmă de tehnologie canadiană numită Surf, care anul trecut a lansat o extensie de browser cu același nume, recompensează oamenii pentru că stau pe net.

Navigarea pe internet este una dintre cele mai ușoare modalități de a câștiga bani, scrie BBC. Cu toate astea, vei câștiga foarte puțini bani în raport cu timpul investit. Dar principalul beneficiu este că nu va trebui să faci nimic, doar să fii online ca de obicei și să câștigi bani în timp ce faci asta.

Site-urile de navigare plătite oferă de obicei membrilor lor o bară de vizualizare pe care o pot descărca. Când stai pe net, aceste bare de vizualizare afișează diferite tipuri de reclame.

Aceste reclame sunt sursa reală de a câștiga bani pentru companiile sau site-urile web pe care le-ai vizualizat. Companiile mari plătesc site-urile web pentru aceste reclame și aceste site-uri, la rândul lor, oferă o parte din banii câștigați din reclame. Deci, în acest fel, câștigi bani fără niciun efort.

Aceste date urmărite ajută utilizatorii precum Google și Facebook să câștige miliarde și miliarde de dolari pe an în venituri din publicitate, deoarece folosesc informațiile pentru a ne direcționa reclame.

De exemplu, atunci când îți cauți o nouă pereche de blugi, foarte curând o să-ți apară reclame. Cu toții am văzut că acest lucru se întâmplă în ceea ce privește orice ne-am gândit să cumpărăm.

Nivelul la care suntem urmăriți online în acest fel este oarecum deranjant. Un european mediu are date despre utilizarea internetului partajate de 376 de ori pe zi, potrivit unui studiu recent. Pentru SUA, acest lucru aproape se dublează la 747.

Dar ce se întâmplă dacă nu numai că ai putea avea mai mult control asupra cât de mult din datele tale sunt partajate, dar și să câștigi bani din asta?

Aceasta este promisiunea unei firme de tehnologie canadiană numită Surf, care anul trecut a lansat o extensie de browser cu același nume. Recompensează oamenii pentru că stau pe net.

Încă în stadiul de lansare, programul funcționează prin ocolirea reclamelor de la Google. În plus, Surf oferă puncte care pot fi economisite și apoi răscumpărate pentru carduri cadou și reduceri.

Printre firmele înscrise până acum se numără Foot Locker, The Body Shop, Crocs și Dyson.

Surf subliniază că toate datele sunt anonime, adresele de e-mail și numerele de telefon nu sunt partajate și nu trebuie să-ți dai numele atunci când te înregistrezi. Cu toate acestea, cer vârsta, sexul și adresa aproximativă, dar acestea nu sunt obligatorii.

Ideea este că brandurile pot folosi datele pe care Surf le oferă, de exemplu, pentru a vedea care sunt cele mai populare site-uri web în rândul bărbaților cu vârste între 18 și 24 de ani din Los Angeles. Apoi își pot direcționa reclamele în consecință.

Surf nu a publicat detalii despre cât de mult pot câștiga oamenii, dar până acum spune că le-a permis utilizatorilor să câștige mai mult de 1,2 milioane de dolari.

Un utilizator al Surf este Aminah Al-Noor, student la Universitatea York din Toronto, Canada, care spune că extensia i-a dat „controlul înapoi” asupra datelor ei online.

Cofondatorul și directorul executiv al Surf, Swish Goswami, spune că firma vrea să fie ca o „recompensă pentru cel care stă pe internet”.

El adaugă: „Din prima zi am fost clari cu utilizatorii. Le oferim posibilitatea de a-și controla datele. Cred că dacă ești direct cu oamenii și le spui de la început că le vei folosi datele doar într-un mod anonim, oamenii sunt mai confortabil să spună da.”

Surf-ul face parte dintr-o mișcare în creștere pe care unii comentatori au numit-o „tehnologie responsabilă”, deoarece oferă oamenilor mai mult control asupra datelor lor.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău