Cum organizez o vacanță reușită? Sfaturi utile

30 Iul. 2021, 17:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 17:28 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pe cât de interesantă și relaxantă poate fi o vacanță, devine puțin stresant când vine vorba de organizare. Iată de ce, îți propunem câteva sfaturi pentru a planifica o vacanță, fără multe griji.

Alege destinația. În primul rând trebuie să știi unde vrei să mergi, aici trebuie să țineți cont de interese, dar nu uita și de buget.

De cât timp ai nevoie pentru a ajunge la destinație? În dependență de destinația pe care o alegi, trebuie să decizi mergi cu mașina sau cu avionul.

Cu cine călătorești. Dacă nu pleci singur, trebuie să ții cont și de preferințele celorlați, este recomandat să planificați împreună.

Ce tip de experiențe vrei să ai? Alege ce tip de vacanță vrei să ai: de aventura, la mare, la munte, în oras, sa mergi la festivaluri, de lux, de relaxare. Aici depinde deja de necesitățile tale și dorințe.

Rezervă din timp biletele de avion. Dacă planifici o călătorie cu avionul, atunci este recomandat să rezervi biletele din timp, informează-te ce se întâmplă dacă anulezi zborul.

Rezervă-ți cazarea. Cu cât rezervi mai devreme cazarea, cu atât poți găsi prețuri mai bune. Aici de asemenea trebuie să ții cont de mai multe aspecte, una este să mergi cu copiii și alta e să mergi cu iubitul.

Cu ce te deplasezi la destinație?  Decide dacă mergi cu mașina personală, închiriezi sau mergi cu transportul în comun.

Ce vrei să vizitezi? Înainte de a merge în vacanță este bine să ai și o listă de obiective pe care să le vizitezi, în acest fel, vei fi mai organizat și sigur.

Ce pui în bagaj?  Organizarea bagajului cît mai eficientă te ajuta să nu ai surprize neplăcute la destinație. Dacă mergi la mare vei avea nevoie de anumite haine, iar dacă ajungi la munte vei avea nevoie de altele.

Unde vei mânca. În cazul în care nu alegi un hotel cu alimentația inclusă, decide din timp unde vei lua masa, caută din timp recomandări, locuri unde poți testa gastronomia autohtonă, sau dacă ești vegan, caută restaurantele unde vei găsi acest tip de alimente.

Pregătește actele. Verifică să ai pașaportul valabil, permisul de conducere, cartea de identitate. Daca este nevoie de viză asigura-te că o vei obține la timp. De asemenea poți sa iți faci și asigurare medicală.

Roaming si conexiune la internet. Asigură-te că ai activat serviciul de roaming și datele mobile.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău