Cum să stimulezi CREATIVITATEA și să ai SUCCES în afaceri? Sfaturi utile

06 Sept. 2021, 17:39
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 17:39 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Creativitatea este capacitatea pe care o avem de a crea ceva nou, poate fi ceva grozav și revoluționar; sau ceva mic, dar semnificativ. Creativitatea poate fi utilizată în toate aspectele vieții, de la cele mai cotidiene activități până la domeniul profesional și cel al afacerilor,  planificarea și realizarea unui nou proiect sau în modul în care vă prezentați businessul.

Iată câteva sfaturi care vă pot stimula creativitatea și vă pot ajuta să obțineți rezultate mai bune în afaceri:

Rezolvați diferit problemele

Oamenii creativi văd lumea diferit și găsesc soluții diferite la probleme. Cu toții putem gândi creativ pentru a rezolva situații complicate în afaceri, este nevoie doar de „gândire în afara casetei” pentru a putea percepe tipare pe care nu le-am putut vedea înainte. Pentru a realiza acest lucru, se recomandă să citiți cărți de genuri cu care nu sunteți obișnuiți sau care conțin idei contrare cu ale voastre, apoi să le analizați și să le comparați. De asemenea, puteți începe conversații și puteți fi interesați de argumentele și punctele de vedere ale altor persoane pe un subiect care vă interesează.

Întrebare și provocare

A gândi creativ înseamnă a pune la îndoială, a provoca și a crea noi reguli pentru afaceri și pentru viață în general. Obține succes în felul tău și în propriile condiții; depinde doar de tine să îți duci afacerea și viața la nivelul următor. Amintiți-vă, chestionarea și analiza punctelor tari și punctelor slabe ale unei structuri, produse sau planuri deja stabilite este cheia inovației.

Schimbă rutina

Nu vă mulțumiți cu tradiționalul, generați idei noi și stabiliți schimbări în rutină pentru a obține rezultate diferite. Majoritatea oamenilor care au schimbat lumea au pariat pe nou, fără să le pese de frica de eșec sau de dificultățile pe care le-ar putea întâlni. Vorbește despre ideile tale inovatoare și fii persistent pentru a le transforma în realitate.

Urmați pașii procesului creativ

Pentru ca ideile creative să fie realizate și să prindă formă, trebuie să urmați un proces care constă din câțiva pași. Primul lucru este să vă pregătiți și să vă generați ideile, pentru a realiza acest lucru trebuie să cercetați subiectul. Următorul pas este incubarea, odată ce ai ideea ta, trebuie să o „scapi” astfel încât să crească.

Al treilea pas este iluminarea, care este atunci când totul are sens și conexiunile au fost formate, astfel încât răspunsul va apărea în capul tău în mod natural. Mai târziu trebuie să faceți o evaluare pentru a vă valida ideea și alternativele. De asemenea, ar trebui să verificați dacă obiectivul pe care îl căutați este îndeplinit. În cele din urmă, faceți o verificare, adică este timpul să vă împărtășiți ideea cu restul lumii și să faceți teste.

Învață să scrii

Împărtășește-ți ideile în scris și exploatează-ți potențialul creativ printr-o tehnică de scriere simplă și colocvială. Aceasta este recomandarea marelui Paul Graham, programator de renume și un capitalist de risc în episodul „Scrie în timp ce vorbești” din seria sa de eseuri „Hackeri și pictori”.

Oamenii creativi trebuie să știe cum să comunice cu ceilalți pentru a împărtăși ideile lor inovatoare cu lumea, așa cum recomandă Paul Graham, este esențial să scrii bine și într-un mod util.

Fiți atenți

Creativitatea și inovația merg adesea împreună. Oamenii creativi sunt foarte atenți și știu să-și folosească toate simțurile pentru a detecta tiparele sau nevoile. Stimulați-vă creierul schimbându-vă mediul și ieșind din zona de confort. Când vă simțiți blocat de o problemă, încercați să redefiniți problema dintr-o altă perspectivă, în acest fel puteți concepe soluții inovatoare la provocările de lucru.

În plus, vă puteți ajuta echipa inspirând o mentalitate creativă prin recunoaștere și recompense. Folosiți metode cum ar fi brainstorming-ul și puneți-vă întrebări pentru a genera soluții inovatoare.

 

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ