Cum trebuie să fie o sală de sport în 2021?

22 Feb. 2021, 11:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
22 Feb. 2021, 11:13 // Oameni şi Idei //  bani.md

Ți-ai pus ca și scop să faci mai mult sport anul acesta? Cauți o sală de forță care să te ajute să realizezi acest lucru? Noi știm exact de ce ai nevoie pentru ca să ajungi la rezultatele dorite și îți spunem la ce criterii să acorzi atenție înainte să alegi un abonament. Iată cum trebuie să fie o sală de sport anul acesta pentru a avea un antrenament sigur, confortabil și motivant.

Dotată cu aparate de fitness moderne

Pentru a te antrena cu succes, ai nevoie de acces la o sală de fitness cu echipamente moderne și performante. În sală este practic să existe o varietate largă de aparate de fitness și accesorii, pentru ca să descoperi noi interese și abilități. Pe lângă aparate multifuncționale de ultimă generație, sunt utile și aparatele clasice, cum ar fi benzile de alergat, biciclete fitness, haltere și greutăți libere, bănci de greutate, aparate cardio sau steppere. Este necesar ca între toate echipamentele să existe suficient spațiu și în plus, acestea să fie grupate într-un mod logic și eficient pentru confortul tău.

Menținută în stare impecabilă

Cu siguranță, curățenia determină calitatea unei săli de sport și se află printre primele lucruri pe care le observi. Acest aspect a devenit unul de însemnătate majoră mai ales în condițiile de pandemie în care ne aflăm. Podeaua, echipamentul și întreaga zonă trebuie să fie într-o stare perfectă de curățenie și funcționare, pentru a garanta că membrii au parte de un mediu care le protejează sănătatea. Impecabilitatea întregului spațiu, de la vestiar la sălile de antrenament, este un prim semn al grijii față de clienți.

Spațioasă și cu design plăcut

Spațiul și felul în care e proiectată și decorată sala de sport sunt elemente deosebit de importante. În primul rând, este recomandat ca încăperile să fie suficient de spațioase pentru ca mai mulți membri să se poată antrena în același timp, fără a se incomoda reciproc și fără a avea un sentiment de aglomerare. De asemenea, o structura clară și bine organizată te va ajuta să găsești echipamentele cu ușurință, iar o sală în culori alese cu gust te va umple de energie. Nu în ultimul rând, este folositor ca sala de sport să fie bine luminată și cu o climă controlată, pentru ca membrii să se simtă confortabil indiferent de sezon sau de perioada zilei. Atunci când ai spațiu suficient și te simți în largul tău, antrenamentul este unul productiv, iar tu vei fi mereu motivat să revii la sală și să continui drumul spre o viață sănătoasă.

Cu antrenamente diversificate

În dependență de interesele tale, o sală de sport îți poate oferi mai mult decât un spațiu cu aparate de fitness. În timp, antrenamentele devin o rutină, iar dacă ești dispus să încerci ceva nou, atunci ai nevoie de un abonament la o sală cu mai multe opțiuni. De exemplu, accesul la un bazin de înot poate reprezenta o schimbare pozitivă și sănătoasă în programul tău. Cele mai diversificate opțiuni, însă, sunt antrenamentele de grup – o bună metodă de practicare a sportului, dar și de socializare. Antrenamentele de grup îți pot introduce o nouă lume a sportului, de la clasicele exerciții de cardio, forță și dans, la arte marțiale, yoga și pilates. Așa poți găsi un nou hobby care te va ajuta să te dezvolți!

Dacă dorești să frecventezi o sală de forță care împlinește toate aceste condiții, Aquaterra Fitness Ciocana este alegerea ideală. Vizitează clubul și convinge-te singur de calitatea serviciilor și de luxul pe care îl vei avea la dispoziție. Un singur abonament te ajută să ajungi la performanță maximă!

Realitatea Live

18 Iul. 2025, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
18 Iul. 2025, 12:26 // Actual //  Ursu Victor

Economistul român Andrei Caramitru a lansat un avertisment dur asupra sustenabilității sistemelor de pensii și sănătate din statele vestice, inclusiv România, pe fondul unei realități demografice și economice ignorate de decidenți. Într-o postare pe Facebook, Caramitru susține că jumătate din toate taxele plătite de populație sunt direcționate către susținerea pensionarilor, prin pensii directe și costuri medicale, iar suma este în continuă creștere, forțând statele să se împrumute masiv.

„Tinerii nu se mai căsătoresc și nu mai fac copii. Motivul principal: costul locuințelor. Este prea mare. Dacă adăugăm și taxele tot mai ridicate, distrugem chiar segmentul care ar trebui să susțină sistemul”, afirmă Caramitru. În lipsa natalității, statele sunt obligate să importe forță de muncă prin imigrație, dar această soluție temporară creează tensiuni sociale și poate alimenta conflicte etnice și instabilitate politică.

Caramitru explică faptul că arhitectura actuală a sistemelor de protecție socială a fost creată după al Doilea Război Mondial, într-un context complet diferit: populație tânără, familii numeroase și speranță de viață de 65 de ani — exact limita stabilită pentru pensii. În prezent, speranța de viață a crescut considerabil, iar raportul dintre populația activă și cea inactivă s-a deteriorat dramatic.

Soluțiile propuse de economist sunt dure, dar inevitabile, în opinia sa: creșterea vârstei de pensionare spre 70 de ani (așa cum deja se face în țările nordice), plafonarea pensiilor pentru a evita excesul și dezechilibrul bugetar, introducerea coplății în sistemul de sănătate, trecerea graduală la pensii și servicii medicale private, liberalizarea și subvenționarea construcției de locuințe în marile orașe pentru a sprijini tinerii.

„Democratic, aceste măsuri sunt imposibil de aplicat. Populația nu le va vota niciodată. De aceea, căderea este inevitabilă. Statele doar amână deznodământul”, conchide Caramitru. În viziunea sa, fără reforme radicale, modelul actual de stat social se îndreaptă spre faliment, colaps instituțional și haos social.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA