Cumpărături de lux la Paris: investițiile de 894 milioane de dolari ale LVMH

24 Iun. 2021, 15:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 15:46 // Au Bani //  MD Bani

Restaurarea La Samaritaine de 750 de milioane de euro (894 milioane de dolari) de către conglomeratul francez de lux LVMH este una dintre cele mai așteptate deschideri ale anului în capitala Franței.

Clădirea va fi parțial magazin de lux, parțial hotel și va cuprinde o mulțime de restaurante.

Amplasată în centrul geografic al Parisului, pe malul drept, vizavi de cel mai vechi pod de piatră din oraș, Pont Neuf, clădirea de patrimoniu deține proprietăți imobiliare de-a lungul Senei. La doar câteva minute de mers pe jos se află Muzeul Luvru spre vest , Catedrala Notre Dame, la câțiva pași de est, și recent s-a deschis muzeul de artă contemporană Bourse de Commerce-Pinault Collection.

Eleonore de Boysson, director regional pentru DFS Group, operatorul de vânzare cu amănuntul de lux deținut de LVMH pentru magazin, a declarat că cartierul „va deveni un district foarte renumit, născut din nou”.

Pentru a readuce clădirea la gloria sa de odinioară, LVMH și DFS au înrolat firme de design internaționale de top, inclusiv Yabu Pushelberg pentru interioare; agenția locală Malherbe Paris pentru departamentul de înfrumusețare de la subsol, considerată cea mai mare de acest fel din Europa, cu 36.600 de metri pătrați; și firma japoneză Sanaa pentru fațada de sticlă ondulată oarecum controversată de pe Rue de Rivoli, care a fost lovită de critici pentru că seamănă cu o „perdea de duș” atunci când planurile au fost dezvăluite pentru prima dată în 2011.

 

Realitatea Live

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 aprilie 2025
04 Apr. 2025, 13:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:27 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Moscova a urcat pe locul al doilea în lume după numărul de miliardari în dolari, devansând Hong Kong și fiind întrecută doar de New York, potrivit celui mai recent clasament publicat de Forbes.

Până la 7 martie 2025, 90 de miliardari trăiau în capitala Rusiei — cu 16 mai mulți decât anul trecut, dintre care 11 sunt „nou-veniți”. Averea totală a acestor persoane se ridică la 409 miliarde de dolari, cu 31 de miliarde mai mult decât în 2024.

Cel mai bogat moscovit rămâne magnatul petrolier Vagit Alekperov, cu o avere estimată la 28,7 miliarde de dolari. Peste jumătate din această sumă provine din participația sa în gigantul „Lukoil”, de la care a încasat anul trecut peste 2 miliarde de dolari în dividende, în ciuda faptului că a părăsit funcția de președinte al companiei în aprilie 2022, după ce a fost vizat de sancțiunile impuse de Marea Britanie și Australia.

Moscova a reușit astfel să depășească Hong Kong, care anul trecut ocupa la egalitate locul doi cu capitala rusă. În prezent, Hong Kong se află pe locul trei, cu 72 de miliardari, fiind urmat de alte două orașe din China aflate în top 10.

Pe primul loc se menține New York, care a adăugat în 2024 încă 13 miliardari, ajungând la 123. Averea totală a acestora se ridică la 759 miliarde de dolari, iar liderul rămâne Michael Bloomberg, cu o avere de 105 miliarde de dolari.

În ciuda sancțiunilor occidentale, numărul miliardarilor din întreaga Rusie a crescut în 2024 de la 125 la 146, potrivit Forbes — cel mai mare număr din istoria clasamentului. 15 ruși au intrat pentru prima dată în top, iar 10 au revenit după o absență. Doar patru au ieșit din listă.

Totodată, averea combinată a celor mai bogați ruși a atins un nou record de 625,5 miliarde de dolari, depășind nivelul din 2023 (576,8 miliarde $) și chiar recordul pre-invazie din 2021 (606,2 miliarde $).

Potrivit Forbes, averea cumulată a miliardarilor ruși a depășit economiile tuturor cetățenilor ruși din sistemul bancar. Astfel, în timp ce cei mai bogați ruși dețineau 63,3 trilioane de ruble, populația țării avea în băncile rusești doar 57,5 trilioane de ruble (date valabile la 1 ianuarie 2025).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!