De ce milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie? Cum să devii unul dintre ei

11 Aug. 2021, 13:21
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Aug. 2021, 13:21 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agențiile de presă au raportat că Millennials ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie. De asemenea, mass-media susține că milenarii suferă de datorii, de stagnare a salariilor și de creștere a costului vieții.

Iată motivele pentru care milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie:

Motivul 1: Baby Boomers își vor transmite averea

Baby Boomers urmează să le transmită copiilor lor 68 de miliarde de dolari, cel mai mare transfer generațional de avere, potrivit Wall Street Journal.

Ce înseamna asta? Americanii în vârstă de 70 de ani și peste au avut o valoare netă de aproape 35 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit datelor Rezervei Federale. Aceasta înseamnă că Baby Boomers au stocat 157% din produsul intern brut din SUA și vor începe să-l dea moștenitorilor lor – inclusiv Millennials și Gen Xers.

Generațiile mai în vârstă vor da aproximativ 70 de miliarde de dolari între 2018 și 2042.

Motivul 2: Millennials îmbrățișează criptomoneda

Milenarii au devenit buni pentru Bitcoin și alte criptomonede.

De ce investesc Millennials în criptomonede? În mod surprinzător, investesc în el pe termen lung, ca magazin de pensii. De asemenea, îl folosesc pentru comerțul activ, cumpărarea de bunuri și servicii online și pentru a cumpăra bunuri și servicii în persoană.

Bitcoin are un preț ridicat. Experții prezic un preț bitcoin de 120.000 USD până la sfârșitul anului 2021, 300.000 USD la sfârșitul anului 2025 și 500.000 USD în 2030.

Motivul 3: câștigă mai mulți bani

Centrul de cercetare Pew a publicat un studiu care a constatat că gospodăriile milenare câștigă în prezent mai mult decât făceau părinții și bunicii la vârsta lor.

Motivul 4: își gestionează banii diferit

Millennials analizează diferite moduri de a-și gestiona banii în comparație cu părinții lor.

  • Adoptă gestionarea digitală a banilor;
  • Folosesc robo-consilieri pentru a investi și a economisi bani;
  • Folosesc automatizarea în tot ceea ce fac.

Millennials au la dispoziție atât de multe instrumente comparativ cu generațiile anterioare – software de bugetare, platforme automate, recompense ale cardurilor de credit și multe altele.

Cum să ajungi acolo dacă nu te simți deosebit de bogat?

Dacă sunteți milenar și aveți puțin dubii în legătură cu aceste afirmații, aruncați o privire la aceste sfaturi.

Sfat 1: Nu vă îndepărtați de stocuri

Amintiți-vă că atunci când bunicii dvs. au investit, au trebuit să facă o întâlnire cu un broker pentru a investi. Sau poate au trebuit să trimită un cec sau să cheme pe cineva să investească. Ce proces îndelungat! Nu numai asta, dar au fost nevoiți să plătească și taxe exorbitante! Acum, pentru a investi aveți nevoie de telefon pentru a accesa o aplicație, iar taxele nu există. Opțiunile dvs. de investiții continuă, precum numărul de pești din mare.

Sfatul 2: Luați în considerare diversificarea veniturilor

La fel ca diversificarea investițiilor dvs., poate doriți să luați în considerare diversificarea veniturilor începând o afacere secundară, ridicând o agitație laterală sau altele.

Un venit diversificat poate fi colacul de salvare în perioade de criză sau pentru pierderea locului de muncă. Din nou, renunți la timpul tău pentru a-ți diversifica veniturile, în special pe lângă locul de muncă actual. Cu toate acestea, utilizați tehnologia în avantajul dvs. Bunicii tăi nu au avut de ales decât să fie prezenți sau să lucreze fizic un al doilea loc de muncă. Nu la fel cu tine.

 

 

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală