De ce milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie? Cum să devii unul dintre ei

11 Aug. 2021, 13:21
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Aug. 2021, 13:21 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agențiile de presă au raportat că Millennials ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie. De asemenea, mass-media susține că milenarii suferă de datorii, de stagnare a salariilor și de creștere a costului vieții.

Iată motivele pentru care milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie:

Motivul 1: Baby Boomers își vor transmite averea

Baby Boomers urmează să le transmită copiilor lor 68 de miliarde de dolari, cel mai mare transfer generațional de avere, potrivit Wall Street Journal.

Ce înseamna asta? Americanii în vârstă de 70 de ani și peste au avut o valoare netă de aproape 35 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit datelor Rezervei Federale. Aceasta înseamnă că Baby Boomers au stocat 157% din produsul intern brut din SUA și vor începe să-l dea moștenitorilor lor – inclusiv Millennials și Gen Xers.

Generațiile mai în vârstă vor da aproximativ 70 de miliarde de dolari între 2018 și 2042.

Motivul 2: Millennials îmbrățișează criptomoneda

Milenarii au devenit buni pentru Bitcoin și alte criptomonede.

De ce investesc Millennials în criptomonede? În mod surprinzător, investesc în el pe termen lung, ca magazin de pensii. De asemenea, îl folosesc pentru comerțul activ, cumpărarea de bunuri și servicii online și pentru a cumpăra bunuri și servicii în persoană.

Bitcoin are un preț ridicat. Experții prezic un preț bitcoin de 120.000 USD până la sfârșitul anului 2021, 300.000 USD la sfârșitul anului 2025 și 500.000 USD în 2030.

Motivul 3: câștigă mai mulți bani

Centrul de cercetare Pew a publicat un studiu care a constatat că gospodăriile milenare câștigă în prezent mai mult decât făceau părinții și bunicii la vârsta lor.

Motivul 4: își gestionează banii diferit

Millennials analizează diferite moduri de a-și gestiona banii în comparație cu părinții lor.

  • Adoptă gestionarea digitală a banilor;
  • Folosesc robo-consilieri pentru a investi și a economisi bani;
  • Folosesc automatizarea în tot ceea ce fac.

Millennials au la dispoziție atât de multe instrumente comparativ cu generațiile anterioare – software de bugetare, platforme automate, recompense ale cardurilor de credit și multe altele.

Cum să ajungi acolo dacă nu te simți deosebit de bogat?

Dacă sunteți milenar și aveți puțin dubii în legătură cu aceste afirmații, aruncați o privire la aceste sfaturi.

Sfat 1: Nu vă îndepărtați de stocuri

Amintiți-vă că atunci când bunicii dvs. au investit, au trebuit să facă o întâlnire cu un broker pentru a investi. Sau poate au trebuit să trimită un cec sau să cheme pe cineva să investească. Ce proces îndelungat! Nu numai asta, dar au fost nevoiți să plătească și taxe exorbitante! Acum, pentru a investi aveți nevoie de telefon pentru a accesa o aplicație, iar taxele nu există. Opțiunile dvs. de investiții continuă, precum numărul de pești din mare.

Sfatul 2: Luați în considerare diversificarea veniturilor

La fel ca diversificarea investițiilor dvs., poate doriți să luați în considerare diversificarea veniturilor începând o afacere secundară, ridicând o agitație laterală sau altele.

Un venit diversificat poate fi colacul de salvare în perioade de criză sau pentru pierderea locului de muncă. Din nou, renunți la timpul tău pentru a-ți diversifica veniturile, în special pe lângă locul de muncă actual. Cu toate acestea, utilizați tehnologia în avantajul dvs. Bunicii tăi nu au avut de ales decât să fie prezenți sau să lucreze fizic un al doilea loc de muncă. Nu la fel cu tine.

 

 

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 13:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Iul. 2025, 13:42 // Actual //  bani.md

Oamenii din Răciula, Călărași, își amintesc cu lacrimi în ochi cum sovieticii au încercat să închidă mănăstirea din localitate acum 66 de ani. Înarmați cu furci, sape, pietre, sătenii au încercat să apere locașul timp de 10 zile.

Supraviețuitorii evenimentelor din 1959 își amintesc cum unii militari sovietici încercau să se mascheze în preoți, pentru a intra în casa Domnului, însă au fost deconspirați după ce le-au fost observate dungile roșii de pe pantaloni.

Pe 2 iulie, circa 500 de milițieni și ostași cu arme au venit să se confrunte cu oamenii din Răciula. O persoană a fost împușcată, trei – grav rănite, iar alți opt săteni – condamnați pentru revolta lor.

„Era un polițist tânăr. Simion Davin s-a repezit și l-a înfipt. El cu pistolul l-a împușcat. Ne-am uitat cum a răsuflat de câteva ori, i-au pus lumânărica în mână, a bătut clopotul și și-a dat duhul. A venit unul mai mare și a spus așa: Luați-l imediat și duceți-l să îl îngropați, să nu știe nimeni. A doua zi au venit și au închis biserica și cu asta s-a terminat”, povestește Ana Stratan din Răciula.

Tatăl lui Andrei Mocreac a participat la apărarea mănăstirii și a fost condamnat. Bărbatul a relatat că KGB-ul sovietic i-a propus părintelui său se dezică de religie, ca să fie eliberat mai devreme, însă localnicul a refuzat și a petrecut 15 ani prin penitenciare, ajungând și în Siberia. Deși ulterior s-a cerut reabilitarea, nici o instanță nu i-a dat dreptate.

După închiderea mănăstirii, într-o clădire a mănăstirii a devenit depozit, iar altele – casă de cultură și sală sportivă. Apoi a început propaganda în școli, profesorii au interzis copiilor să poarte cruciulițe la gât, să colinde, iar în sâmbăta Paștelui – se organizau evenimente sportive, pentru ca elevii să nu se intereseze de religie, iar de sărbătorile creștine localnicii erau scoși la muncă.

„În ziua de Paște biblioteca lucra. Oamenii veneau de la sfințit, dar eu mă duceam la lucru. Ședeam acolo, nu venea nimeni, dar ședeam acolo, că ne controla. Așa ne băga în cap că nu există Dumnezeu, nu trebuie să credem. Ce le încurca lor, nu îmi închipui. Dar totdeauna, făceam și cu dânșii, făceam și Anul Nou, dar făceam și Crăciunul”, a relatat Parascovia Marin din Răciula.

Mănăstirile din Moldova au început să se redeschidă în 1989, odată ce URSS era pe cale să se destrame. Locașul din Răciula și-a deschis din nou ușile pentru enoriași în 1990, iar în 1994 a fost sfințită biserica de vară.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO