Declarația de avere a lui Putin, publicată. Proprietățile şi banii strânși de candidatul la prezidențiale

31 Ian. 2024, 11:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Ian. 2024, 11:00 // Actual //  Lupu Eduard

Declarația de avere a lui Vladimir Putin a fost făcută publică de Comisia Electorală Centrală (CEC). Liderul de la Kremlin este candidat înregistrat la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia.

Declarația de avere a lui Vladimir Putin a fost făcută publică de Comisia Electorală Centrală (CEC).  Suma totală a venitului său din ultimii șase ani s-a ridicat la 67.591.875 de ruble. Banii provin din salariul prezidențial, veniturile din depozite bancare, valori mobiliare, precum și din pensii, inclusiv pensii militare, și din vânzarea de proprietăți.

Alegerile prezidențiale din Rusia de anul acesta vor avea loc pe parcursul a trei zile, între 15 și 17 martie. În acest scop a fost făcută şi declarația de avere. Pe 22 ianuarie, Putin a depus semnăturile la Comisia Electorală Centrală. Pe data de 29 ianuarie, CEC l-a înregistrat ca viitor candidat pe Vladimir Putin. Mai trebuie menţionat că decizia a fost luată în unanimitate.

Declarația de avere a lui Putin: venituri de în jur de 700.000 de euro

CEC a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin, înaintea alegerilor prezidențiale din luna martie. Conform datelor oficiale, pe parcursul a șase ani, din 2018 până în 2022, Putin a câștigat în jur de 67.591.875 de ruble. Mai exact, aproximativ 700.000 de euro.

Declarația de avere mai indică următoarele:

1 apartament – 77 mp. în Sankt Petersburg;

1 garaj – 18 mp în Sankt Petersburg,

3 autoturisme – GAZ M21, 1960, GAZ M21, 1965, Niva, 2009,

remorcă auto „Skif”, 1987

Vladimir Putin mai are zece conturi bancare care conțin 54.416.604,52 ruble și 230 de acțiuni la PJSC Bank St. Petersburg. Prețul unei acțiuni la Bursa din Moscova este de 280,49 ruble. Mai are un apartament în Moscova de 153,7 mp.

Conturile bancare ale liderului de la Kremlin au scăzut

În șase ani, numărul conturilor bancare înregistrate pe numele lui Putin a scăzut de la 13 la 10. În același timp, suma economiilor de pe acestea a crescut de aproape patru ori. Mai exact, de la 13,8 milioane de ruble la 54,4 milioane (în jur de 550.000 de euro).

După cum a declarat Alexandra Suvorova, secretara de presă a campaniei lui Vladimir Putin, pentru Kommersant, venitul total al candidatului pe șase ani este format în principal din salariul său de președinte pentru această perioadă. În plus, în 2017, a fost vândut un teren aflat în apropierea Moscovei.

„Valoarea economiilor unui candidat este proporțională cu veniturile sale. Trebuie ținut cont de faptul că funcția de președinte al Federației Ruse presupune că ești susținut de stat, ceea ce îți permite să economisești bani”, a declarat Alexandra Suvorova.

Ce spun rivalii lui Putin despre declaraţia de avere

Rivalii lui Putin nu cred în declaraţia de avere. Aceştia spun că în realitate, Vladimir Putin ar fi mult mai bogat. Averea sa fiind estimată la multe miliarde de dolari. Opozantul Alexei Navalnîi, încarcerat, a publicat o investigație despre palatul deținut de Putin în apropiere de localitatea rusească Gelendjik, pe malul Mării Negre.

Acesta spunea că este „cel mai scump palat din lume”. Este un complex care se întinde pe aproximativ 7.800 de hectare, „de 39 de ori mai mare decât statul Monaco”. Potrivit lui Navalnîi au fost cheltuite 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde euro) pentru construirea acestui complex. Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc. Kremlinul a negat permanent informațiile. Mai mult, Navalnîi a afirmat că iahtul Șeherezada, evaluat la 700 de milioane de dolari, ar fi tot al lui Vladimir Putin şi nu ar fi singurul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău