Destinații de lux pentru 2021. Unde să mergi în vacanță

11 Mart. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 06:30 // Au Bani //  MD Bani

În lume procesul de vaccinare continuă să se desfășoare, ceea ce înseamnă că în scurt timp, călătoriile vor deveni posibile, dar unde să călătorești pentru a fi în siguranță și pentru a avea parte de clipe de neuitate?Iată care sunt destinațiile de lux recomandate de experți.

Grecia

Grecia și-a lansat rapid programul de vaccinare și își deschide sezonul turistic la mijlocul lunii mai, pentru a ajunge acolo veți avea nevoie de test la Covid, test la anticorpi sau confirmare de vaccin.

În luna mai, se va deschide așteptatul Lindos Grand Resort and Spa – un refugiu destinat adulților, cu 189 de camere elegante și ultramoderne, cu vedere spectaculoasă la mare sau la grădină și majoritatea cu piscine private. Situat în golful liniștit al golfului Vlycha, Lindos Grand va găzdui centrul spa Evridiki, care oferă tratamente naturale, precum și o gamă de opțiuni culinare rafinate, care servesc atât bucătărie tradițională grecească, cât și internațională, prioritizând ingrediente proaspete și de origine locală. Camerele vor funcționa printr-un sistem elegant de smartphone și toți oaspeții vor avea acces la aplicația pentru oaspeți Lindos Hotels, permițându-le să rezerve tratamente spa, rezervări la restaurante și excursii printr-un clic.
Dacă veți alege insula Creta, CAYO Exclusive Resort and Spa își va deschide porțile în aprilie pentru primul său sezon complet. Situat la o aruncătură de băț de căutatul golf Elounda, în satul mai liniștit Plaka, CAYO oferă acces la tapiseria insulei de plaje, comori istorice și sate de pe deal. Fiecare suită și vilă de lux găzduiește propria piscină privată și terasa cu soare, precum și un design elegant și modern, conceptualizat de Gian Paulo Venier.

Turcia

Procesul de vaccinare s-a accelerat în Turcia de la jumătatea lunii ianuarie, iar țara se numără printre cele mai populare destinații rezervate în prezent pentru vara anului 2021, în urma speculațiilor că va fi una dintre destinațiile cheie mediteraneene pe care călătorii din Marea Britanie vor putea să le viziteze începând cu data de 17 Mai. Cappadocia este situată în inima Turciei  și este una dintre cele mai magice destinații din lume cunoscută pentru peisajul său suprarealist de coșuri de zane și dealuri cu faguri de miere. Amplasat în satul Uçhisar, pe vârful dealului, hotelul de cinci stele Argos din Cappadocia se află într-o rețea veche de 2.000 de ani de ruine antice, peșteri și tuneluri subterane. Încadrate de canioane și munți izbitoare, suitele de la Argos din Cappadocia sunt răspândite prin șapte conace reînviate, oferind interioare rustice șic care combină meșteșuguri tradiționale turcești și mobilier modern. Hotelul găzduiește cea mai mare cramă subterană din Cappadocia, precum și restaurantul organic SEKI, o sală de terapie și o piscină infinită în aer liber. Pentru o experiență inedită, oaspeții pot merge într-o călătorie cu balonul la răsăritul soarelui peste văile anatoliene împrăștiate cu porumbei arhetipali, cele mai frumoase podgorii din regiune și vârful Muntelui Erciyes sau pot explora această destinație a Patrimoniului Mondial UNESCO, cu bicicleta, drumeții sau călărie prin cărări și grădini nedescoperite, inaccesibile de vehicule.

Croația 

Dacă nu știi ce anume să vizitezi, poți alege Šibenik – cel mai vechi oraș din Croația, bogat în istorie și frumusețe naturală.
Situat într-o locație premium pe portul de iahturi plin de farmec, D-Resort Šibenik este un paradis de cinci stele în care designul interior se îmbină perfect cu peisajul mediteranean exterior. Pe lângă D-Spa și D-Gym de ultimă generație, trei restaurante și baruri à la carte, o piscină infinită cu vedere la portul de agrement, Kids Club și chiar o pistă de alergare pe acoperiș printre camere, suite și vile elegante, adevăratul punct culminant al D-Resort Šibenik sunt excursiile cu ghid și private cu iahtul cu motor.
Oaspeții pot face o excursie în Parcul Național Kornati, cu 140 de insule nelocuite, numeroase golfuri și stânci subacvatice perfecte pentru scufundări, înainte de a se opri pentru a explora farmecul liniștit al insulei Prvić.

Italia 

Ascuns printre dealurile din Toscana, COMO Castello Del Nero ia forma unui castel restaurat cu dragoste, din secolul al XII-lea, situat într-o proprietate istorică de 740 de acri. Oaspeții pot face drumeții sau pot merge cu bicicleta prin păduri și plantații de măslini, pot merge pe jos admirând lacuri strălucitoare și priveliști falnice ale podgoriilor. Călătorii bucătari pot începe vânătoarea de trufe toscane, pot învăța să gătească specialități italiene la cursuri de gătit personalizate și sărbători cu mâncăruri tradiționale în La Torre, cu stele Michelin.

Caraibe 

Cu rate scăzute de infecție și stațiuni insulare private exclusive, Turks și Caicos sunt o opțiune sigură de călătorie.
Confidențialitatea este prioritară în complexul premiat Turks și Caicos, COMO Parrot Cay. Indiferent dacă un cuplu, o familie sau un grup de prieteni se reconectează după luni întregi, oaspeții pot alege dintre camere spațioase cu vedere la ocean, vile luxoase de pe plajă și reședințe private de prim rang. Fiecare vilă și reședință găzduiește o zonă privată de terasă, un salon în aer liber și o piscină mică și adâncă, mărginită de o junglă plină de verdeață și pe propria sa bucată de nisip alb ca zahărul – acesta este culmea luxului din Caraibe.
Veți avea posibilitatea să explorați păduri tropicale cu nuci de cocos și palmieri de banane. De asemenea, vă puteți bucura de apele limpezi.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău