(DOC)Veste bună pentru elevi și studenți! Vor primi burse mai mari cu 2,3%. Noua valoare a burselor

26 Mai 2021, 17:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 17:49 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernul a aprobat un proiect prin care studenții și elevii din instituțiile de învățământ superior și profesional tehnic vor primi burse mai mari cu 2,3%, transmite IPN.

Lilia Pogoșla, ministra educației, culturii și cercetării, a declarat că la intrarea în vigoare a hotărârii, elevilor și studenților li se va acorda un supliment egal cu diferența dintre bursa stabilită conform prezentei hotărâri și bursa achitată pentru perioada de la 1 ianuarie 2021 până la data intrării în vigoare a hotărârii.

Pentru implementarea proiectului hotărârii de Guvern au fost alocați, prin legea bugetului de stat pentru anul curent,  5,7 milioane de lei.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.