Familia lui Escobar se ceartă pe bunurile regelui cocainei. Nepotul favorit se teme că va fi omorât de propriul tată

22 Aug. 2023, 09:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Aug. 2023, 09:52 // Actual //  Lupu Eduard

Moștenirea sângerosului baron al drogurilor Pablo Escobar a deschis războiul în sânul familiei sale pentru bunurile ce au rămas de pe urma „regelui cocainei“, scrie Daily Mail.

Pablo Escobar, care a fost împușcat mortal în 1993 în timp ce încerca să fugă de forțele de ordine pe un acoperiș din Medellin, era proprietarul unei colecții uluitoare de mașini extravagante, motociclete, snowmobile și chiar avioane.

Nicolás Escobar, 53 de ani, care se autoproclamă cu mândrie „nepotul preferat al lui Don Pablo”, crede că bunurile unchiului său sunt acum ale lui de drept și se dedică păstrării articolelor neprețuite prin organizarea unei expoziții.

Dar propriul său tată, Roberto Escobar, este un fost contabil al cartelului. Și, în adevăratul stil narco, a amenințat că își va ucide propriul fiu dacă încearcă să revendice drepturile asupra suvenirurilor lui Pablo, spune Nicolás.

Ani de zile, bunurile prețioase ale șefului cartelului de droguri au fost expuse într-un muzeu administrat de Roberto.

O Harley Davidson în nuanțe roz, un mic avion privat, o serie de fotografii rare și o armă care se presupune că a fost al legendarului gangster american Al Capone sunt doar câteva dintre articolele care au fost arătate publicului.

Nicolás s-a exprimat poetic cu privire la colecție, numind-o un tezaur de minuni „vechi și luxoase” care își merită locul în lumina reflectoarelor.

Muzeul a fost foarte popular în rândul turiștilor care se înghesuiau pentru a arunca o privire asupra vieții lordului drogurilor, dar a fost demolat la începutul acestui an, când oficialii guvernamentali au descoperit că acea clădire a fost construită fără autorizații corespunzătoare.

Dar alții susțin că oficialii din Medellin au vrut să dărâme muzeul în încercarea de a disocia orașul de reputația de loc de contrabandă de droguri și violență împotriva forțelor de ordine.

Nicolás vrea acum să mute colecția de suveniruri a unchiului său într-o nouă clădire. „Ceea ce arată Hollywood-ul nu este real…”, a spus Nicolás.

Pablo Escobar avea o avere netă estimată la 30 de miliarde de dolari

Dar nu este de mirare că Escobar a adunat o astfel de colecție de obiecte rare și valoroase. În timpul cât a fost la cârma cartelului de la Medellin, a controlat peste 80% din cocaina transportată în SUA, ceea ce l-a făcut unul dintre cei mai bogați zece oameni din lume potrivit unui top al revistei Forbes.

Escobar a intrat în comerțul cu cocaină la începutul anilor 1970, colaborând cu alți criminali pentru a forma cartelul Medellin.

La mijlocul anilor 1980, Pablo Escobar avea o avere netă estimată la 30 de miliarde de dolari. Se spune că peste 15 tone de cocaină erau introduse ilegal în fiecare zi în SUA, ceea ce aducea cartelului până la 420 de milioane de dolari pe săptămână.

În timpul cât a fost în vârful cartelului, Escobar a câștigat popularitate prin sponsorizarea proiectelor caritabile și a cluburilor de fotbal, împărțind unele dintre bogățiile sale cu comunitățile locale, vrând să pozeze în Robin Hood.

Dar campaniile de teroare conduse de acoliții lui Escobar au dus la uciderea a mii de oameni și încet-încet au început să întoarcă publicul împotriva lui – totul în timp ce agențiile de aplicare a legii din SUA cooperau cu poliția columbiană pentru a-i distruge imperiul narco.

Oamenii legii columbieni l-au prins în cele din urmă pe Escobar pe 2 decembrie 1993 într-un cartier din Medellin.

A urmat un incendiu și, în timp ce Escobar a încercat să scape fugind pe acoperișuri, el și garda lui de corp au fost împușcați mortal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău