Fostul șef Disney, Bob Iger, revine în fruntea gigantului de divertisment

21 Nov. 2022, 10:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Nov. 2022, 10:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef Disney, Bob Iger, care a condus gigantul de divertisment timp de 15 ani, se întoarce să conducă firma, scrie BBC.

El îl înlocuiește pe Bob Chapek, care a preluat funcția de director executiv în februarie 2020.

Acțiunile Disney au scăzut cu peste 40% în acest an, iar compania a turnat miliarde de dolari în serviciul său de streaming Disney+, care înregistrează pierderi.

Decizia lui Iger de a demisiona în 2020 a fost o surpriză, după ce a condus mai multe preluări majore și a lansat rețeaua de streaming a Disney.

Susan Arnold, care conduce consiliul de administrație al companiei, a declarat într-o declarație că Iger a fost „în poziție unică” pentru a duce Disney printr-o „perioadă din ce în ce mai complexă de transformare a industriei”.

Iger a acceptat să dețină postul timp de doi ani, timp în care își propune să găsească un succesor care să conducă compania.

„Sunt extrem de optimist pentru viitorul acestei mari companii și încântat să fiu rugat de către consiliu să revină în calitate de CEO”, a spus domnul Iger.

În deceniul și jumătate în care a fost director executiv, Disney a cumpărat studioul de animație Pixar, compania de benzi desenate Marvel, casa lui Star Wars LucasFilm și 21st Century Fox a lui Rupert Murdoch. Aceste oferte, împreună cu lansarea platformei de streaming Disney+ și deschiderea parcurilor de distracții au ajutat. Valoarea de piață a companiei crește de cinci ori în perioada de conducere.

La începutul acestei luni, compania a declarat că Disney+ a pierdut aproape 1,5 miliarde de dolari în cele trei luni.

Cu toate acestea, serviciul a adăugat peste 12 milioane de abonați în acest timp.

Disney are acum peste 235 de milioane de abonamente pe cele trei platforme de streaming, care includ, de asemenea, ESPN+ axat pe sport și site-ul mai larg de divertisment Hulu.

Netflix, prin comparație, are aproximativ 223 de milioane de abonați.

Realitatea Live

30 Mart. 2023, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mart. 2023, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor.

Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul de multe servicii militare, contrainformații, interne și externe. În unele state, chiar instituții fiscale au subdiviziuni speciale, poliția are în multe subdiviziuni. În cazul Republicii Moldova, suntem un stat mic și ținem la buget. Activitatea de informații externe este extrem de costisitoare, noi o să ne bazăm ca atribuțiile de neinformații externe să fie ale SIS. În Lituania e exact ca în Republica Moldova”, a punctat Cheptinar.

Potrivit noii legi, SIS ar putea obține dreptul de a supraveghea domiciliul unei persoane, de a-i instala în locuință aparate de supraveghere audio, video sau foto, de a-i intercepta comunicările și de a o urmări vizual, în afara unui dosar penal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău