Fostul șef Disney, Bob Iger, revine în fruntea gigantului de divertisment

21 Nov. 2022, 10:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Nov. 2022, 10:58 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Fostul șef Disney, Bob Iger, care a condus gigantul de divertisment timp de 15 ani, se întoarce să conducă firma, scrie BBC.

El îl înlocuiește pe Bob Chapek, care a preluat funcția de director executiv în februarie 2020.

Acțiunile Disney au scăzut cu peste 40% în acest an, iar compania a turnat miliarde de dolari în serviciul său de streaming Disney+, care înregistrează pierderi.

Decizia lui Iger de a demisiona în 2020 a fost o surpriză, după ce a condus mai multe preluări majore și a lansat rețeaua de streaming a Disney.

Susan Arnold, care conduce consiliul de administrație al companiei, a declarat într-o declarație că Iger a fost „în poziție unică” pentru a duce Disney printr-o „perioadă din ce în ce mai complexă de transformare a industriei”.

Iger a acceptat să dețină postul timp de doi ani, timp în care își propune să găsească un succesor care să conducă compania.

„Sunt extrem de optimist pentru viitorul acestei mari companii și încântat să fiu rugat de către consiliu să revină în calitate de CEO”, a spus domnul Iger.

În deceniul și jumătate în care a fost director executiv, Disney a cumpărat studioul de animație Pixar, compania de benzi desenate Marvel, casa lui Star Wars LucasFilm și 21st Century Fox a lui Rupert Murdoch. Aceste oferte, împreună cu lansarea platformei de streaming Disney+ și deschiderea parcurilor de distracții au ajutat. Valoarea de piață a companiei crește de cinci ori în perioada de conducere.

La începutul acestei luni, compania a declarat că Disney+ a pierdut aproape 1,5 miliarde de dolari în cele trei luni.

Cu toate acestea, serviciul a adăugat peste 12 milioane de abonați în acest timp.

Disney are acum peste 235 de milioane de abonamente pe cele trei platforme de streaming, care includ, de asemenea, ESPN+ axat pe sport și site-ul mai larg de divertisment Hulu.

Netflix, prin comparație, are aproximativ 223 de milioane de abonați.

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA