(FOTO) Ce purtăm în sezonul de primăvară-vară? 5 trenduri fierbinți

15 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Timpulde afară se încălzește, ceea ce înseamnă că trebuie deja să renunțăm la hainele călduroase. Iar ca să fii în pas cu moda trebuie să urmărești ultimele tendințe din fashion. Iată care sunt piesele vestimentare care trebuie să apară în lista ta de cumpărături pentru sezonul de primăvară-vară.

1. Sacou oversize 

Stilul supradimensionat continuă să fie actual.  Designerii consideră că sacourile voluminoase pot fi considerate ca piese de bază: pot fi combinate cu pantaloni, blugi, fuste și chiar rochii de seară. Aceste tipuri de sacouri, pe lângă faptul că sunt actuale mai sunt și comode. De asemenea, pot fi găsite foarte ușor în magazine.

 

2. Rochii și fuste maxi

În acest an confortul este în trend. Iată de ce dacă vei alege o rochie sau o fustă maxi nu vei da greș. Pot fi purtate cu încălțăminte cu toc stabil.

3.  Pantaloni largi

Un adevărat must-have al sezonului. Chiar dacă sunteți obișnuiți cu blugi skinny skinny sau pantaloni „țigară”, în această primăvară merită să vă procurați o pereche pantaloni largi. Culoarea și materialul nu contează. Designerii insistă doar pe o potrivire înaltă sau medie și pe o lungime aproape de podea.

4. Topuri fără bretele 

Sunt perfecte pentru sezonul cald și îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale corpului.

5. Corset 

Aceste piese vestimentare pline de feminitate își găsesc locul în garderoba ta în acest an. Dacă vrei să adaugi feminitate în ținutele tale, un corset este potrivit.

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:07 // Actual //  Ursu Victor

Statele Unite au început să aplice un tarif vamal unilateral de 10% pentru toate importurile provenite din numeroase țări, marcând o ruptură majoră față de sistemul global de comerț bazat pe acorduri reciproce, instaurat după al Doilea Război Mondial, notează Reuters.

Noile tarife au intrat în vigoare sâmbătă, la 12:01 (ora coastei de est), î n toate porturile maritime, aeroporturile și depozitele vamale din SUA. Săptămâna viitoare vor intra în vigoare și tarife suplimentare – cuprinse între 11% și 50% – pentru bunurile din 57 de țări, printre care China, Uniunea Europeană și Israel.

„Este cea mai importantă decizie comercială din viața noastră”, a declarat Kelly Ann Shaw, avocat specializat în comerț internațional și fost consilier la Casa Albă. „Este un cutremur în regulile jocului global”, a adăugat ea.

Decizia lui Trump a avut un efect devastator asupra piețelor financiare: indicele S&P 500 a pierdut 5.000 de miliarde de dolari în doar două zile, în timp ce prețurile petrolului și ale materiilor prime au scăzut brusc din cauza temerilor privind o nouă recesiune mondială.

Tariful de 20% se va aplica produselor din UE. Produsele din China vor fi taxate cu 34%, ceea ce ridică nivelul total al tarifelor impuse de Trump asupra importurilor chinezești la 54%. Israelul se va confrunta cu un tarif de 17%. Vietnamul, vizat cu un tarif de 46%, a acceptat să discute un acord cu SUA. Japonia ar putea fi afectată de o taxă de 24%. Taiwanul a trimis oficiali în SUA pentru negocieri.
Canada și Mexicul sunt scutite de noile tarife, dar rămân afectate de altele mai vechi, de 25%.

Un buletin al Vămii SUA prevede o perioadă de grație de 51 de zile pentru mărfurile deja încărcate spre SUA înainte de ora intrării în vigoare, cu condiția să ajungă până la 27 mai.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat pe platforma X că „războiul comercial nu este în interesul nimănui” și a cerut unitate în fața crizei. Premierul britanic Keir Starmer a spus că este pregătit să susțină afacerile britanice cu o „politică industrială robustă”, în timp ce urmărește obținerea unui acord comercial cu SUA care să excludă Regatul Unit de la noile tarife.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Washington duminică pentru discuții directe cu Trump, în timp ce presa din Japonia a relatat că premierul Shigeru Ishiba cere o discuție telefonică urgentă cu liderul american.

Deși ordinul prezidențial prevede excepții pentru aproximativ 1.000 de categorii de produse – inclusiv medicamente, uraniu și semiconductori – administrația Trump analizează extinderea tarifelor inclusiv asupra unora dintre acestea.

Elon Musk, apropiat al lui Trump, a declarat în cadrul unui eveniment politic din Italia că speră într-un viitor cu „tarife zero” între SUA și Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!