(FOTO) Ce purtăm în sezonul de primăvară-vară? 5 trenduri fierbinți

15 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Timpulde afară se încălzește, ceea ce înseamnă că trebuie deja să renunțăm la hainele călduroase. Iar ca să fii în pas cu moda trebuie să urmărești ultimele tendințe din fashion. Iată care sunt piesele vestimentare care trebuie să apară în lista ta de cumpărături pentru sezonul de primăvară-vară.

1. Sacou oversize 

Stilul supradimensionat continuă să fie actual.  Designerii consideră că sacourile voluminoase pot fi considerate ca piese de bază: pot fi combinate cu pantaloni, blugi, fuste și chiar rochii de seară. Aceste tipuri de sacouri, pe lângă faptul că sunt actuale mai sunt și comode. De asemenea, pot fi găsite foarte ușor în magazine.

 

2. Rochii și fuste maxi

În acest an confortul este în trend. Iată de ce dacă vei alege o rochie sau o fustă maxi nu vei da greș. Pot fi purtate cu încălțăminte cu toc stabil.

3.  Pantaloni largi

Un adevărat must-have al sezonului. Chiar dacă sunteți obișnuiți cu blugi skinny skinny sau pantaloni „țigară”, în această primăvară merită să vă procurați o pereche pantaloni largi. Culoarea și materialul nu contează. Designerii insistă doar pe o potrivire înaltă sau medie și pe o lungime aproape de podea.

4. Topuri fără bretele 

Sunt perfecte pentru sezonul cald și îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale corpului.

5. Corset 

Aceste piese vestimentare pline de feminitate își găsesc locul în garderoba ta în acest an. Dacă vrei să adaugi feminitate în ținutele tale, un corset este potrivit.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală