(FOTO) Cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi în această toamnă

22 Sept. 2022, 17:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2022, 17:11 // Au Bani //  MD Bani

Începutul de toamnă este și cea mai bună perioadă în care să te aventurezi într-o călătorie prin România, pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice. Cu peisaje de-a dreptul impresionante, toamna este sezonul care îți arată în mod natural multe dintre frumusețile naturii. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi toamna asta.

Lacul Roșu – traseul ideal de vizitat toamna

Lacul Roșu s-a format după prăbușirea unui versant în anul 1838. De atunci, lacul aflat la poalele muntelui Hășmașu Mare oferă o priveliște încântătoare oricărui turist ajuns aici. Vegetația este spectaculoasă, cu foarte multe nuanțe de verde, portocaliu, roșu și galben, ceea ce transformă locul într-unul ideal de vizitat toamna.

Castelul Peleș – simbolul regalității românești

Din lista celor mai frumoase peisaje de toamnă nu trebuie să lipsească nici Castelul Peleș. Obiectivul turistic este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Are 160 de camere, sală de teatru, lojă regală, dar și alte două construcții mai mici imediat în zonă: Pelișorul și Foișorul.

Lacul Colibița – obiectiv turistic din inima Transilvaniei

Aflat în județul Bistrița Năsăud, la poalele munților Călimani, lacul Colibița este punctul de plecare către trasee spectaculoase pentru iubitorii de natură. Aici te vei bucura de priveliști încântătoare, de liniște, aer curat și poți parcurge drumeții montane gata să te impresioneze la fiecare pas.

Pietrele Doamnei – traseul spectaculos din Bucovina

Peisajul bogat al rezervației naturale te va lăsa fără cuvinte. Traseul Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Bucovina. Este un loc surprinzător, cu vegetație bogată și plante ocrotite de lege, care a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921. De atunci, pasionații de natură și cunoscătorii de munte obișnuiesc să viziteze locul și să se încarce cu energie pozitivă.

Delta Dunării – cea mai veche rezervație naturală din România

Un peisaj vechi de peste 700 de ani, dar care încă este spectaculos datorită celei mai impresionante păduri din România, la aproximativ 23 de km de orașul Sulina, pădurea Letea. În Delta Dunării vei descoperi cea mai veche rezervație naturală din România cu o suprafață de peste 3.000 de hectare și cu o mulțime de specii de animale și păsări. Este un paradis natural care îți va umple sufletul de liniște și bucurie.

 

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ