(FOTO) Descoperă atracțiile turistice și locurile de cazare din sudul țării. A fost lansată platforma cahul.travel

02 Feb. 2023, 09:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Feb. 2023, 09:49 // Au Bani //  MD Bani

A fost lansată platforma cahul.travel – un nou instrument dedicat susținerii și dezvoltării turismului în Republica Moldova, care promovează atracțiile turistice și locuri de cazare din regiune de sud a țării.

Platforma cahul.travel a fost creată cu participarea antreprenorilor din Cahul, care oferă servicii de cazare. În prezent, 12 pensiuni, hoteluri, complexe turistice, sanatorii, baze de odihnă și agrement și-au expus ofertele pe platformă.

Prin câteva click-uri, cei care vor să descopere regiunea de sud a țării își pot face din timp planuri de vacanță, rezervând locul de cazare pentru perioada sejurului.

Tot aici, pot fi solicitate servicii adiționale, precum saună, pescuit, excursii cu barca, băi terapeutice. Cei care preferă odihna activă pot alege să facă hiking, o plimbare cu ATV-urile sau cu bicicletele. Turiștii care vor să descopere tradițiile locului pot participa la ateliere de țesut covoare și împletirea coșurilor din nuiele, culesul strugurilor, programe etnofolclorice, pot vizita Muzeul Pâinii din satul Văleni sau Muzeul Ţinutului Cahul. Totodată, regiunea oferă o experiență culinară de neuitat, existând zeci de bucate specifice acestei zone.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Pe cahul.travel a fost creat și un calendar al evenimentelor din regiunea Cahul, unde sunt notate 23 de festivaluri și expoziții, organizate anual.

De asemenea, pe site pot fi găsite 5 trasee turistice din sudul țării. Mai cu seamă, este vorba despre itinerare cu o lungime de la 10 până la 44 de km, care trec prin localitățile Văleni, Cahul, Crihana Veche și Slobozia Mare, oferind turiștilor posibilitatea de a admira atât frumoasele peisaje, cât și diverse muzee și monumente istorice. Turiștii pot solicita și crearea unui traseu personalizat sau organizarea excursiilor.

Printre cele mai populare atracții turistice ale regiunii Cahul se numără Rezervația științifică Prutul de Jos, care este o arie protejată, înscrisă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. Alte atracții turistice ale regiunii sunt: Lacul Manta – cel mai mare lac din Republica Moldova, precum și „Aflorimentul de la Văleni”, format din dealuri înalte și pitorești numite „Colinele de Aur”.

Platforma cahul.travel a fost creată în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, cu suportul Uniunii Europene și a Suediei.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău