(FOTO) Descoperă atracțiile turistice și locurile de cazare din sudul țării. A fost lansată platforma cahul.travel

02 Feb. 2023, 09:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Feb. 2023, 09:49 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

A fost lansată platforma cahul.travel – un nou instrument dedicat susținerii și dezvoltării turismului în Republica Moldova, care promovează atracțiile turistice și locuri de cazare din regiune de sud a țării.

Platforma cahul.travel a fost creată cu participarea antreprenorilor din Cahul, care oferă servicii de cazare. În prezent, 12 pensiuni, hoteluri, complexe turistice, sanatorii, baze de odihnă și agrement și-au expus ofertele pe platformă.

Prin câteva click-uri, cei care vor să descopere regiunea de sud a țării își pot face din timp planuri de vacanță, rezervând locul de cazare pentru perioada sejurului.

Tot aici, pot fi solicitate servicii adiționale, precum saună, pescuit, excursii cu barca, băi terapeutice. Cei care preferă odihna activă pot alege să facă hiking, o plimbare cu ATV-urile sau cu bicicletele. Turiștii care vor să descopere tradițiile locului pot participa la ateliere de țesut covoare și împletirea coșurilor din nuiele, culesul strugurilor, programe etnofolclorice, pot vizita Muzeul Pâinii din satul Văleni sau Muzeul Ţinutului Cahul. Totodată, regiunea oferă o experiență culinară de neuitat, existând zeci de bucate specifice acestei zone.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Pe cahul.travel a fost creat și un calendar al evenimentelor din regiunea Cahul, unde sunt notate 23 de festivaluri și expoziții, organizate anual.

De asemenea, pe site pot fi găsite 5 trasee turistice din sudul țării. Mai cu seamă, este vorba despre itinerare cu o lungime de la 10 până la 44 de km, care trec prin localitățile Văleni, Cahul, Crihana Veche și Slobozia Mare, oferind turiștilor posibilitatea de a admira atât frumoasele peisaje, cât și diverse muzee și monumente istorice. Turiștii pot solicita și crearea unui traseu personalizat sau organizarea excursiilor.

Printre cele mai populare atracții turistice ale regiunii Cahul se numără Rezervația științifică Prutul de Jos, care este o arie protejată, înscrisă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. Alte atracții turistice ale regiunii sunt: Lacul Manta – cel mai mare lac din Republica Moldova, precum și „Aflorimentul de la Văleni”, format din dealuri înalte și pitorești numite „Colinele de Aur”.

Platforma cahul.travel a fost creată în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, cu suportul Uniunii Europene și a Suediei.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău