(FOTO) „Gala Businessului Moldovenesc” 2022: circa 140 de întreprinderi premiate

17 Iun. 2022, 09:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2022, 09:38 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Aproximativ 140 de întreprinderi înregistrate în cadrul concursurilor „Marca comercială a anului 2021” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității” au fost premiate la cel mai important eveniment al businessului autohton – „Gala Businessului Moldovenesc”. Acesta a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție (CNA), Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC).

În cadrul ceremoniei de inaugurare a Galei Businessului Moldovenesc”, Sergiu Harea, președintele CCI a RM, a adus sincere mulțumiri partenerilor, dar și participanților, care, în ciuda tuturor dificultăților, au reușit să-și unească forțele pentru organizarea unui eveniment care scoate în evidență cele mai competitive întreprinderi din țara noastră.

„Premiile oferite astăzi confirmă curajul, perseverența și dorința companiilor de a se afirma pe plan național și de a-și contura reușitele în domeniul promovării mărcilor comerciale și a managementului calității. Toți învingătorii prezenți aici sunt o dovadă clară a faptului că fiecare companie și brand are nevoie de promovare și că toate acțiunile pe care le întreprind nu sunt în zadar, ci contribuie direct la dezvoltarea mediului de afaceri autohton”, a declarat Sergiu Harea.

În debutul evenimentului, cu un mesaj de felicitare a venit și Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Eugeniu Rusu, care a menționat că la ediția curentă a concursului au participat multe companii merituoase, fapt ce a făcut dificilă selecția câștigătorilor.

Vreau să felicit câștigătorii, să le doresc succes, să-și păstreze punctele forte pe care le-a apreciat juriul și să le amplifice. Pe ceilalți participanți vreau să-i încurajez să-și etaleze forțele în continuare, să nu renunțe, să muncească cu aceeași ambiție. Până la urmă, cel mai important premiu este aprecierea publicului, pe care dumneavoastră, odată ajunși aici, deja ați obținut-o”, a transmis Eugeniu Rusu.

Totodată, în cadrul evenimentului „Gala Businessului Moldovenesc”, cu un mesaj de mulțumire și apreciere către antreprenori și reprezentanții mediului de afaceri au venit: reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, secretari de stat, președinți ai Comisiilor Parlamentare, etc.

Fiind la cea de-a XIX-a ediție, concursul „Marca Comercială a Anului” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă şi externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor şi stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă. Pe parcursul celor 18 ediții, la competiție au fost înregistrate peste 1600 de mărci.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor” este la cea de a 8-a ediție. Scopul acestuia este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității. În total, pe parcursul tuturor edițiilor au participat 350 companii. Miza concursului este „Zeița Calității”

Ediția curentă a „Galei Businessului Moldovenesc” vine cu o premieră la capitolul politicilor prietenoase familiei la locul de muncă.

Astfel, 5 companii din sectorul privat, membre ale CCI a RM, vor primi mențiuni speciale pentru angajamentul ferm în asigurarea echilibrului între viața de familie și cea profesională a angajaților, prin promovarea activă a politicilor prietenoase familiei la locul de muncă.

Este vorba despre: Panilino, Asena Textil, Linella, Orange, Premier Energy Distribution.

Companiile sunt ghidate să implementeze și să piloteze modelul locului de muncă prietenos familiei în cadrul proiectului „Mai multe oportunități: Politici familiale sensibile la gen pentru sectorul privat din Balcanii de Vest şi Moldova”, implementat de UNFPA Moldova și finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ