FOTO Istoria cuplului francez care a cumpărat o vilă în Bali, fără a cunoaște locul. Acum, o noapte costă 1.220 dolari

07 Sept. 2021, 17:12
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2021, 17:12 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Să cumperi o casă într-un loc pe care nu-l cunoști sau nu l-ai vizitat niciodată poate fi destul de riscant și stresant.  Totuși, un cuplu din Franța au făcut acest lucru în 2011, atunci când o prietenă le-a spus că în Bali se vinde o proprietate, chiar lângă casa ei. După achiziție a început și construcția unei vile în stil balinez, care cu timpul s-a extins. Cu toate că inițial planificau un loc pentru odihna proprie, acum vilele sunt oferite și spre închiriere.

„Ceea ce nu și-au dat seama până nu au ajuns în Bali a fost că au cumpărat o oază. Aproape de pauzele de surf ale plajei Echo din Canggu și înconjurate de câmpuri de orez, proprietarii descoperiseră o adevărată ascunzătoare.”

Cuplul a numit locuința Villa Zelie.

„Ceea ce a început ca o vilă cu cinci dormitoare a devenit un sat liber, cu zece pavilioane. Vilele care servesc ca dormitoare sunt împrăștiate la marginea proprietății, iar un pavilion de locuit și un pavilion cu mese se află în spatele unei piscine.”

Fiecare piesă de mobilier din vilă este fie antică, fie lucrată manual. Cuplul a expediat din Java joglos (acoperișuri boltite) vechi de 200 de ani pentru a ocupa locul central în fiecare gladak. Păsările de lemn atârnă de tavanul pavilionului piscinei. Cadele de baie sunt cioplite din rocă vulcanică neagră. O ușă veche din lemn este acum o masă pentru vila de la piscină, iar un seif din secolul al XIX-lea este elementul central al dormitorului principal.

Vila medie cu cinci dormitoare costă în jur de 761.000 USD în Canggu, potrivit agenției imobiliare Bali Home IMMO Property, dar cuplul știe că nu vor deține niciodată terenul. Străinii pot cumpăra un contract de închiriere de la 25 la 30 de ani, pe care îl pot prelungi, dar terenul va aparține întotdeauna balinezilor.

Proprietarii au refuzat să împărtășească cât au plătit pentru casă, dar au spus că au cheltuit la fel de mult pentru renovări ca și pentru achiziția inițială a vilei.

Villa Zelie a început să fie oferită cu chirie oaspeților în 2018 și acum costă 1.220 USD pe noapte.

 

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:43 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanţi pentru eşecurile lor şi a scris pe Telegram: „După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Conducătorul Ceceniei este un susţinător al războiului din Ucraina, forţele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse de acolo. Se crede că Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forţelor ruseşti care luptă la Lyman, drept o „mediocritate” şi a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă o retragere din Lyman, un bastion important şi un centru logistic pentru forţele ruseşti din regiunea ucraineană Doneţk.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău