(FOTO) Palate din București, scoase la vânzare. La câte milioane de euro sunt evaluate

10 Aug. 2021, 09:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 09:52 // Au Bani //  MD Bani

Dacă ai visat că trăieşi la palat, acum ai posibilitatea să-ţi cumperi unul. Condiţia e să ai câteva milioane de euro în cont. Prima ofertă – casa Miţei Biciclista, faimoasa curtezană care a primit locuinţa de la Regele Ferdinand. Imobilul de pe Amzei e evaluat la 4 milioane de euro, scrie Aleph News.

Casa Coanei Mița Biciclista este situată în inima Bucureștiului. Palatul aflat la doi pași de Piața Amzei, are 28 de camere şi 15 băi. A fost proiectată de arhitectul Nicolae Mihăescu în stil baroc cu influenţe Art Nouveau.

Locația Casei Mița Biciclista este foarte bună din punct de vedere al unei clădiri de birouri. Am văzut că au început renovările la ea. La nivel de valori, e undeva între 2.000 și 4.000 de euro, pe metru pătrat construit. Pentru că e vorba de un randament al chiriilor din zonă”, afirmă Cristian Nicola, expert imobiliar.

Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la Bucureşti, e de vânzare

Şi Palatul bancherului Maurice Blank îşi caută proprietar. Timp de 70 de ani a fost sediul Ambasadei Statelor Unite. Din 2011, americanii s-au mutat și clădirea e părăsită.

Palatul lui Maurice Blank cuprinde 50 de camere înalte și spațioase și șase băi cu un stil asemănător Palatului Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu. Sunt 2.500 de metrii pătrați construiți și încă 2.000 de metri pătrați ai grădinii.

Maurice Blank a fost unul dintre mari bancheri, mari finanțiști din perioada modorenă a României. A fost renovată înainte de-al Doilea Război Mondial și a rămas până în epoca post-decembristă ca sediul oficial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Deci, cumva în comunism, când se spunea că “Vin americanii!”, și voiai să vezi unde sunt, măcar câți erau americani în comunism, acolo erau”, a povestit istoricul de la Fundația Calea Victoriei, Ionuț Marcu.

Reprezintă, cu opulență și cu fast, ce însemna să fi bancher important pe vremea aceea în România”, a spus Ionel Oancea, arhitect.

E localizat într-o zonă foarte bună, cu multe palate, din Batiștei, în spate la Hotel Intercontinental. Locație este foarte, foarte bună, dacă, tot la fel, se va dezvolta un hotel de lux. Valoare e, într-adevăr, puțin mai mică. În jur de două milioane de euro, fiind terenul destul de micuț. E nevoie, într-adevăr, de renovări foarte mari”, a afirmat Cristian Nicola, expert imobiliare.

Palatul Lahovary, unde a copilărit Prințesa Martha Bibescu, își caută proprietar

E de vânzare și reședința Marthei Bibescu, prințesa care a avut la picioare Parisul și Micul Paris. Palatul Lahovary din Dorobanţi are două etaje şi e înconjurat de o grădină mare.

Are o suprafață construită de 1.200 mp și o suprafață foarte generoasă a terenului, de 3.300 mp. Construcția a început în 1889, la cererea lui Ion Lahovary, tatăl prințesei.

Acolo ar fi posibil și un hotel, ceva, un boutique hotel. În 2008, ea a fost cumpărată de o companie iordaniană, iar acum aceasta este în restructurare, ea fiind în portofoliul unei bănci italiene. Valoarea e dată, în principal, de terenul foarte mare pe care îl are, cât și de valoare arhitectonică a clădirii. E undeva în jur de 4-5 milioane de euro toată locația”, a explicat Cristian Nicola, expert în imobiliare.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău