(FOTO) Un castel francez cu 12 dormitoare, cât un apartament de lux la Chișinău. Cu cât se vinde proprietatea

07 Apr. 2022, 10:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Apr. 2022, 10:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un castel francez cu 12 dormitoare, situat în estul Franței, în satul pitoresc Melay se vinde cu 300.000 de mii de euro, cu acest preț poți cumpăra și un apartament de lux la Chișinău. Castelul este la cinci ore distanță de Calais și la doar trei de Luxemburg. La granița dintre provinciile Haute-Marne și Haute-Saône, se află într-un cadru rural, dar se află la o oră și jumătate de mers cu mașina de la Dijon și Nancy (și la puțin mai puțin de patru ore de Paris).

Clădirea are 12 dormitoare, nouă băio sufragerie deschisă și o zonă de luat masa, o bucătărie decomandată, dar și o grădină impresionantă, cu o piscină privată. De asemenea, există și o parcare spațioasă.

Foto: Booking.com

Ușile în stile franțuzesc dezvăluie terasa cu tematică rurală, care are o zonă de relaxare în aer liber și un bar privat.

În interior, foaierul confortabil include un șemineu, amplasat vizavi de zona de luat masa, care poate găzdui o mulțime de oaspeți la micul dejun.

Nouă dintre cele 12 dormitoare au băi private, cu dușuri spațioase și ferestre mari, cu vedere către grădina castelului.

Foto: Booking.com

Construit în 1644, acest castel este vândut per dormitor, cu mic dejun, cinci camere fiind rezervate de obicei pe tot parcursul sezonului. De asemenea, proprietatea poate fi închiriată pentru nunți, petreceri festive sau chiar călătorii de business, oferind un flux suplimentar de venituri.

Chateau Melay este listat, în prezent, la Leggett pentru 299.000 euro. 

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău