FOTO, VIDEO Sportivii moldoveni vor evolua la Jocurile Europene cu echipamentul oferit de către Asociația A.S.I.C.S.

21 Iun. 2023, 13:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Romaniuc Victoria
21 Iun. 2023, 13:44 // Oameni şi Idei //  Romaniuc Victoria

Astăzi la Cracovia-Malopolska din Polonia încep Jocurile Europene. Republica Moldova este reprezentată de o delegație din 90 de sportivi. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a anunțat premii pentru medalii la acest eveniment sportiv major, care va reprezenta un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris pentru o serie de sporturi, precum și va substitui Campionatele Europene pentru anumite probe sportive.

„Mesajul Asociației este că, pe lângă dorință și posibilități, e de dorit să existe și un stimulent financiar. Din numele A.S.I.C.S., vă promit că fiecare sportiv care va câștiga o medalie de aur, va primi din partea Asociației A.S.I.C.S. un premiu bănesc – 200 de mii de lei, pentru medalie de argint – 100 de mii de lei și pentru bronz – 50 de mii de lei. Sunt foarte bucuros că Asociația noastră are posibilitate să susțină Comitetul Național Olimpic și sportivii noștri. În acest an și în anul viitor, planificăm să investim în sportul din Republica Moldova peste 20 de milioane de lei. Sunt convins că datorită acestei investiții, vom avea rezultate foarte bune”, a declarat Plamen Milanov, președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S.

Sportivii și antrenorii moldoveni vor purta la Jocurile Europene uniforme și vor avea echipament sportiv asigurat de Asociație.

„În calitate de partener general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Asociația A.S.I.C.S. a asigurat achiziția a 250 de seturi de echipament și inventar sportiv pentru Jocurile Europene și alte competiții internaționale. În acest scop am alocat 1,3 milioane de lei”, a precizat Victoria Kriukova, directorul Asociației A.S.I.C.S.

Contribuția Asociației A.S.I.C.S. a fost evidențiată de către Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

„Asociația A.S.I.C.S. a procurat echipamentele sportive la această ediție a Jocurilor Olimpice. Înainte de Jocurile Olimpice 15 sportivi au primit burse bune, timp de 2 ani au primit undeva la 2,5 milioane de lei. Este un lucru bun, o pildă pentru alți agenți economici. Asociația este atât partenerul CNOS, cât și a altor probe de sport”, a menționat Nicolae Juravschi.

Jocurile Europene se vor desfășura până la 2 iulie.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău