FOTO, VIDEO Sportivii moldoveni vor evolua la Jocurile Europene cu echipamentul oferit de către Asociația A.S.I.C.S.

21 Iun. 2023, 13:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2023, 13:44 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Astăzi la Cracovia-Malopolska din Polonia încep Jocurile Europene. Republica Moldova este reprezentată de o delegație din 90 de sportivi. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a anunțat premii pentru medalii la acest eveniment sportiv major, care va reprezenta un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris pentru o serie de sporturi, precum și va substitui Campionatele Europene pentru anumite probe sportive.

„Mesajul Asociației este că, pe lângă dorință și posibilități, e de dorit să existe și un stimulent financiar. Din numele A.S.I.C.S., vă promit că fiecare sportiv care va câștiga o medalie de aur, va primi din partea Asociației A.S.I.C.S. un premiu bănesc – 200 de mii de lei, pentru medalie de argint – 100 de mii de lei și pentru bronz – 50 de mii de lei. Sunt foarte bucuros că Asociația noastră are posibilitate să susțină Comitetul Național Olimpic și sportivii noștri. În acest an și în anul viitor, planificăm să investim în sportul din Republica Moldova peste 20 de milioane de lei. Sunt convins că datorită acestei investiții, vom avea rezultate foarte bune”, a declarat Plamen Milanov, președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S.

Sportivii și antrenorii moldoveni vor purta la Jocurile Europene uniforme și vor avea echipament sportiv asigurat de Asociație.

„În calitate de partener general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Asociația A.S.I.C.S. a asigurat achiziția a 250 de seturi de echipament și inventar sportiv pentru Jocurile Europene și alte competiții internaționale. În acest scop am alocat 1,3 milioane de lei”, a precizat Victoria Kriukova, directorul Asociației A.S.I.C.S.

Contribuția Asociației A.S.I.C.S. a fost evidențiată de către Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

„Asociația A.S.I.C.S. a procurat echipamentele sportive la această ediție a Jocurilor Olimpice. Înainte de Jocurile Olimpice 15 sportivi au primit burse bune, timp de 2 ani au primit undeva la 2,5 milioane de lei. Este un lucru bun, o pildă pentru alți agenți economici. Asociația este atât partenerul CNOS, cât și a altor probe de sport”, a menționat Nicolae Juravschi.

Jocurile Europene se vor desfășura până la 2 iulie.

Realitatea Live

01 Mart. 2024, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 16:35 // Actual //  bani.md

Așteptarea a luat sfârșit! Cel mai anticipat film al anului – blockbusterul „Dune Partea II” a fost lansat, în avanpremieră, la Cineplex! Pe data de 28 februarie, primii spectatori au trăit experiența unică, pe care doar „Dune: Partea II”, o poate oferi.

Ecranizarea continuă firul narativ al primei părți, „Dune”, lansată în anul 2021 și deținătoare a 6 premii Oscar Academy Awards.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău