Cuvée Rouge, Cuvée Blanc, Chardonnay şi Cabernet Sauvignon sunt vinuri destinate exclusiv pentru oaspeţii restaurantelor şi vinotecilor. Seria Chef pentru industria HoReCa a fost produsă de Castel Mimi, iar de la idee şi până la realizare acestui proiect a fost nevoie de mai mult de un an.
„Întâi de toate am făcut un studiu al pieței, în HoReCa și restaurantul nostru de la Castel. Am înțeles că, în mare parte, oamenii vor o alegere simplă: vin alb ușor și/sau baricat. Roșu lejer sau mai corpolent. În cheia asta am gândit cele patru vinuri noi”, a spus la evenimentul de lansare Adrian Trofim, directorul Castel Mimi, citat de Andrei Cibotaru, pe blogul finewine.md.
Evenimentul de lansare a celor patru vinuri a avut loc recent, la Castel Mimi, iar la prezentare au participat somelieri, jurnalişti şi oameni de afaceri. Printre ei şi Andrei Cibotaru, care pe blogul său FineWine a făcut descrierea fiecărui vin în parte şi i-a prezentat asocierile culinare.
Vinurile au fost create într-o ediţie limitată, fiind îmbuteliate doar câte cel mult 3500 de sticle fiecare. Nu doar conţinutul este deosebit, dar şi etichetele.
„Vinurile apar într-o „haină” nouă, Bordeaux-style, cu imaginea Castelului pe etichetă. Pe conta-etichetă, în mod intenționat am omis codul de bare, ca printr-o barieră tehnică să nu permitem scurgerea vinului în retail”, a mai precizat Adrian Trofim.
Pe bloggul său jurnalista de vinuri Anghelina Taran a venit cu o recenzie mai amplă, descriind fiecare vin şi expunându-şi remarcile şi aprecierile pe care le puteţi revedea pe Wine and spirits.md.
„Pentru aceste vinuri strugurii au fost culeşi manual, de pe podgoriile din zona de centru a ţării. Roada a fost culeasă în lăzi, iar ciorchinii strugurilor albi au fost selectaţi în trei etape, în funcţie de diferite nivele de coacere ale acestora. În unele cazuri s-a ţinut cont chiar şi de fazele Lunii”, precizează Anghelina Taran pe bloggul său.