Ingredinte pentru o vară perfectă! Dumitru Coslet despre vinurile care se consumă vara și unde mergem la o degustație

28 Iun. 2021, 15:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 15:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea o vară perfectă nu ai nevoie de multe ingrediente. Fie că mergi în vacanță sau petreci timpul cu familia sau prietenii, un vin de calitate va fi mereu binevenit. Pentru a afla ce vinuri se consumă în perioada de vară am luat legătura cu Dumitru Coslet, care este un „wine lover” (n.r. – iubitor de vin) și ambassadorul vinurilor Purcari. El are în grija sa vinul, analiza, servirea și educarea. De asemenea, Dumitru a recomandat și câteva locații unde putem merge pentru o degustație în Chișinău, precum și sfaturi despre cum putem alege un vin.

Pentru perioada de vară Dumitru Coslet recomandă vinurile albe proaspete, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Light Rose, roșii nebaricate, vinuri necorpolente, Glou-glou.

Foto: Facebook

Potrivit lui Dumitru în Chișinău există mai multe locații unde putem merge pentru a face o degustare. Iată câteva dintre ele:

 InVino

Embrago Wine

Vinoteca Wine.md

Purcari Wine Bar

Foto: Facebook

Înainte de a merge la o degustație Dumitru recomandă să avem o viziune clară asupra evenimentului. De asemenea, este foarte important să știm cine va fi prezent la eveniment.

„Este necesară o viziune clară asupra evenimentului. Să fie un stil. Și să nu uităm de contingent. Trebuie să știm sigur cine o să fie prezent.”

În opinia lui Dumitru vinurile nu se clasifică în rele și bune, acestea fie sunt pe gustul tău fie nu. Iar pentru a alege un vin trebuie să ții cont de mai mulți factori.

„Nu consider că vinurile se separă în vinuri bune și vinuri rele. Mai degrabă, vinuri pe gustul meu și nu. Pentru a alege un vin trebuie de informat, trebuie de experimentat, trebuie de mers la cât mai multe degustari, trebuie să ne înțelegem stilul nostru.”

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală