Jeff Bezos atinge un record al averii: decizia care i-a adus 8,4 miliarde de dolari în plus la avere

08 Iul. 2021, 08:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Iul. 2021, 08:52 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Jeff Bezos, fondatorul gigantului Amazon, îi lasă în urmă pe bogații planetei când vine vorba de acumularea avuției. Cel mai bogat om de pe planetă a atins un record al averii de 211 miliarde de dolari.

Acțiuniile Amazon au crescut cu 4,7% marți, 6 iulie, după ce Ministerul american al Apărării a anunțat că a anulat mega-contractul pentru servicii ”cloud”, în valoare de 10 miliarde de dolari, pe care îl atribuise în 2019 companiei Microsoft, atribuire care a dat naștere unor contestații din partea Amazon, scrie Wall Street.ro.

Creșterea de 4,7% i-a adus averii lui Bezos un plus de 8,4 miliarde de dolari.

Pentagonul explică într-un comunicat că acest contract „nu mai corespunde nevoilor sale” din cauza în special a „evoluţiei cerinţelor” şi „progreselor din acest sector”, conform Agerpres.ro.

Ministerul Apărării prevede iniţierea unei noi proceduri pentru angajarea diverselor companii specializate în servicii „cloud”.

„Odată cu evoluţia mediului tehnologic a devenit clar că acest contract, întârziat mult timp, nu mai corespunde cerinţelor pentru a remedia lacunele în materie de capacităţi” ale Ministerului Apărării, a indicat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Acest contract important, cu o durată de 10 ani, avea ca scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale forţelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligenţa artificială.

Imediat după încheierea licitaţiei în toamna anului 2019, compania Amazon, considerată iniţial drept favorită, a contestat alegerea făcută de Pentagon.

Gigantul de comerţ online, devenit expert în servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul preşedinte american Donald Trump că s-ar afla în spatele alegerii Pentagonului din cauza animozităţii sale faţă de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Ministerul american al Apărării intenţionează să-şi întoarcă acum privirea spre mai multe companii, începând cu Microsoft şi Amazon, singurele două grupuri „capabile să răspundă nevoilor sale” la ora actuală.

Dar ministerul va „continua să efectueze cercetări de piaţă pentru a stabili dacă şi alţi furnizori cu sediul în SUA” ar putea îndeplini cerinţele sale, potrivit AFP.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 14:33
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  MD Bani
03 Apr. 2025, 14:33 // Uncategorized //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (#CCIMoldova) intensifică dialogul cu instituțiile europene în vederea sprijinirii mediului de afaceri în procesul de adaptare la cerințele climatice ale Uniunii Europene. Președintele CCI, Sergiu Harea, a avut o întrevedere la Bruxelles cu reprezentanții Direcției Generale Politici Climatice (DG CLIMA) din cadrul Comisiei Europene, inclusiv cu Jan Dusik, director general adjunct al instituției.

Discuțiile s-au axat pe subiecte esențiale pentru antreprenorii moldoveni, în contextul tranziției spre o economie sustenabilă:

Managementul deșeurilor și conformarea la reglementările de mediu europene, responsabilitatea Extinsă a Producătorului (REP), cu accent pe cerințele aplicabile importatorilor și tranziția către economia circulară, în special impactul asupra sectorului industrial.

„Mediul de afaceri din Republica Moldova este tot mai angajat în procesul de tranziție spre o economie verde și sustenabilă, în acord cu Pactul Ecologic European (European Green Deal). Ne dorim o integrare treptată, dar fermă, în standardele europene”, a declarat Sergiu Harea, președintele CCI a RM.
Un exemplu concret în acest sens este Proiectul privind Programele Educaționale pentru Economia Circulară, care oferă sprijin industriilor pentru adoptarea unor tehnologii de producție mai curate și pentru reducerea deșeurilor, facilitând alinierea la normele europene de mediu.

Totodată, reprezentanții CCI și DG CLIMA au discutat despre accesul companiilor moldovenești la inițiativele europene privind clima, inclusiv mecanisme de sprijin financiar și tehnic pentru proiecte verzi.

În prezent, Republica Moldova alocă doar 0,5% din PIB pentru protecția mediului, în timp ce media Uniunii Europene este de 1,9%. Cu toate acestea, progresele sunt vizibile: în 2023, 109 întreprinderi au fost asistate prin programele EaP GREEN și EU4Environment, în tranziția către practici sustenabile și eficiente din punct de vedere energetic.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ