Joburi de viitor: (61) Inginer de soluții de securitate biometrică

03 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
03 Mart. 2021, 15:14 // Carieră //  Realitatea.md

În viitor va trebuie să uiți de zilele în care ți-ai pierdut cheile, ți-ai uitat o parolă și ți-a fost furată identitatea.

Inginer de soluții de securitate biometrică: Responsabilități/Atribuții

Un inginer de soluții de securitate biometrică creează semnături biometrice individualizate pentru a fi utilizate în toate punctele de acces fizice și digitale securizate, cum ar fi serviciile bancare online și accesul la domiciliu, birou sau mașină.
Biometria măsoară atributele fizice și comportamentale, cum ar fi amprentele digitale, imaginile irisului și retinei, scanarea feței și a mâinilor, recunoașterea vocii și tiparele obișnuite de comportament.
Furtul de identitate nu va mai fi posibil, deoarece sistemele de acces vor necesita mai multe măsurări biometrice desemnate aleatoriu pentru a confirma identificarea.
Inginerul de soluții de securitate biometrică determină ce senzori sunt adecvați pentru soluția de securitate, apoi aplică soluții software pentru a analiza și a se potrivi cu factorii de autentificare. Securitatea biometrică se integrează cu sistemele generale de securitate ale unei clădiri sau ale unui sistem virtual.

Inginer de soluții de securitate biometrică: Abilități

Inginerii de soluții de securitate biometrică vor lucra confortabil atât cu software cât și cu hardware și vor înțelege utilizarea biometriei pentru a dezvolta soluții de identificare unice. Vor fi persoane practice și se vor bucura de gadgeturi și electronice. De asemenea, vor înțelege sistemele și vor putea comunica bine cu colegii din alte domenii de securitate pentru a se asigura că biometria își ocupă locul într-o suită de măsuri de securitate.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală