Joburi de viitor: (61) Inginer de soluții de securitate biometrică

03 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
03 Mart. 2021, 15:14 // Carieră //  Realitatea.md

În viitor va trebuie să uiți de zilele în care ți-ai pierdut cheile, ți-ai uitat o parolă și ți-a fost furată identitatea.

Inginer de soluții de securitate biometrică: Responsabilități/Atribuții

Un inginer de soluții de securitate biometrică creează semnături biometrice individualizate pentru a fi utilizate în toate punctele de acces fizice și digitale securizate, cum ar fi serviciile bancare online și accesul la domiciliu, birou sau mașină.
Biometria măsoară atributele fizice și comportamentale, cum ar fi amprentele digitale, imaginile irisului și retinei, scanarea feței și a mâinilor, recunoașterea vocii și tiparele obișnuite de comportament.
Furtul de identitate nu va mai fi posibil, deoarece sistemele de acces vor necesita mai multe măsurări biometrice desemnate aleatoriu pentru a confirma identificarea.
Inginerul de soluții de securitate biometrică determină ce senzori sunt adecvați pentru soluția de securitate, apoi aplică soluții software pentru a analiza și a se potrivi cu factorii de autentificare. Securitatea biometrică se integrează cu sistemele generale de securitate ale unei clădiri sau ale unui sistem virtual.

Inginer de soluții de securitate biometrică: Abilități

Inginerii de soluții de securitate biometrică vor lucra confortabil atât cu software cât și cu hardware și vor înțelege utilizarea biometriei pentru a dezvolta soluții de identificare unice. Vor fi persoane practice și se vor bucura de gadgeturi și electronice. De asemenea, vor înțelege sistemele și vor putea comunica bine cu colegii din alte domenii de securitate pentru a se asigura că biometria își ocupă locul într-o suită de măsuri de securitate.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău