Kim Kardashian plătește statului american peste un milion de dolari pentru că a promovat pe ascuns criptomonede

03 Oct. 2022, 17:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Oct. 2022, 17:50 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a anunțat luni că vedeta de televiziune Kim Kardashian a convenit să plătească 1,26 de milioane de dolari pentru a soluționa pe cale amiabilă un caz în care a fost acuzată că a promovat pe rețelele sociale un activ crypto, scrie CNN.

Kardashian a promovat pe contul său de Instagram „EMAX”, un token creat și vândut de compania de criptomonede Ethereum Max, fără să dezvăluie că a fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a face acest lucru, chiar dacă legislația americană o obliga să facă acest lucru.

SEC a descoperit că suma i-a fost plătită vedetei din SUA pentru ca ea să posteze pe contul ei de Instagram despre aceste tokenuri digitale.

„Acest caz ne amintește că, atunci când celebritățile sau influencerii promovează oportunități de investiții, inclusiv active crypto, acest lucru nu înseamnă că acele produse de investiții sunt potrivite pentru toți investitorii”, a declarat Gary Gensler, președintele SEC, într-un comunicat remis presei luni. „Cazul doamnei Kardashian ar trebui de asemenea să le amintească celebrităților și altor persoane că legea le cere să dezvăluie publicului când și cât de mulți bani primesc pentru a promova investiții în active financiare”, a adăugat Gensler.

În postarea făcută pe Instagram în luna iunie a anului trecut Kardashian a distribuit un link către website-ul EthereumMax și le-a spus milioanelor sale de urmăritori: „SUNTEȚI INTERESAȚI DE CRYPTO??? ACESTA NU ESTE UN SFAT FINANCIAR DAR DISTRIBUI CE TOCMAI MI-AU ZIS PRIETENII MEI DESPRE TOKENUL ETHEREUM MAX”.

SEC a intrat pe fir după ce mai devreme în cursul acestui an mai mulți investitori au dat-o în judecată atât pe Kardashian, cât și pe fostul jucător de baschet Paul Pierce și fostul boxer Floyd Mayweather Jr., acuzându-i de manipularea prețului tokenului prin publicitatea făcută. Kim Kardashian a fost de acord să nu promoveze nicio valoare crypto pentru trei ani.

„Doamna Kardashian este încântată că a rezolvat această problemă cu SEC”, au transmis avocații acesteia într-o declarație. „Kardashian a cooperat pe deplin cu SEC încă de la început și rămâne dispusă să facă tot ce poate pentru a ajuta SEC în această problemă. Ea a vrut să lase această chestiune în urmă pentru a evita o dispută prelungită. Acordul la care a ajuns cu SEC îi permite să facă asta, astfel încât să poată merge mai departe cu numeroasele ei activități de afaceri diferite”, se mai arată în declarație.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău