Kuleba: Ucraina apără și Moldova, România și Polonia de “teroarea aeriană rusă”

15 Apr. 2024, 18:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2024, 18:36 // Actual //  Lupu Eduard

Apărarea aeriană ucraineană protejează nu doar cerul ucrainean de “teroarea aeriană rusă”, ci și Moldova, România și Polonia de amenințarea imediată a rachetelor și a dronelor care intră în spațiul lor aerian, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un nou apel adresat aliaților pentru a furniza țării sale sisteme de apărare aeriană care să contracareze valurile de atacuri aeriene rusești, transmite agenția Reuters.

Atacurile rusești cu rachete și drone lovesc infrastructura energetică ucraineană de la jumătatea lunii martie, ceea ce a determinat Kievul să lanseze apeluri tot mai disperate pentru ajutor în materie de apărare aeriană.

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot și de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme și muniții”, a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba la o conferință privind securitatea în zona Mării Negre, prin legătură video. „Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toți partenerii noștri să ia măsuri extraordinare și îndrăznețe”.

Luni, Kuleba s-a întâlnit cu omologul său norvegian, Espen Barth Eide, care se află în vizită în capitala Ucrainei pentru a coordona eforturile de asigurare a aprovizionării prompte cu patrioți.

„Discutăm cu alții cum am putea fi de ajutor pentru a ne asigura că mai multe Patriots sunt puse la dispoziție”, a declarat Eide.

Ministrul ucrainean a salutat eficiența sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului din weekend și a îndemnat țările să urmeze acest exemplu atunci când este vorba despre Ucraina.

„Tot ceea ce ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteți acționa așa cum acționați în Israel, dați-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor”, a declarat Kuleba.

Ucraina are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul țării. Germania s-a angajat să livreze încă un sistem în urma apelurilor venite de la Kiev.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău