Mai nou! Cumpără valută la bancomatele maib

10 Nov. 2021, 10:43
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
10 Nov. 2021, 10:43 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Bancomatele maib permit de acum nu doar vânzarea, dar și cumpărarea valutei fără card. Noul funcțional al serviciului Exchange la ATM, pe care îl poți utiliza la orice oră, îți oferă posibilitatea de a schimba lei în euro sau dolari direct la bancomat, fără să te deplasezi la bancă.

Cum să cumperi valută la bancomat

Selectezi opțiunea de cumpărare a valutei, introduci în bancomat suma în lei și primești contravaloarea în euro sau dolari. La final obții bonul fiscal ce conține toate detaliile privind operațiunea de schimb valutar.

Restul de bani poate fi direcționat pentru reîncărcarea numărului de telefon mobil direct la bancomat sau prin MaibChatbot (telegram/viber) cu utilizarea codului de rest, conform instrucțiunei imprimate pe bon.

Ce trebuie să cunoști despre cumpărarea valutei la bancomat:

  • suma maximă per tranzacție: 200 de euro sau 200 de dolari;
  • numărul de tranzacții este nelimitat;
  • cursul de schimb este identic cu cel de la sucursalele maib, indiferent de zi și oră;
  • pentru fiecare tranzacție de cumpărare a valutei se percepe o taxă de stat în mărime de 0.1% din sumă, conform legislației în vigoare.

Serviciul Exchange la ATM este disponibil ziua și noaptea, 365 zile pe an la cel mai bun curs de schimb. Pentru efectuarea operațiunii de schimb valutar nu ai nevoie de card bancar, buletin de identitate sau alte acte.

Schimbă și cumpără valuta comod, rapid și sigur, oricând ai nevoie! Harta cu rețeaua de bancomate, dotate cu funcția de schimb valutar, este disponibilă aici.

P.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău