Mesaj încurajator! Dan Barna: Viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România

18 Iun. 2022, 21:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2022, 21:17 // Actual //  Lupu Eduard

Dan Barna, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, sâmbătă, la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, că viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România, împreună. În Parlamentul României şi în Parlamentul European aţi avut şi veţi avea în noi întotdeauna un prieten, a mai spus el.

”Viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România. Împreună. Întâlnirea anterioară cu Maia Sandu la Chişinău a fost când ea era prim-ministru şi lupta să facă faţă unor forţe pro ruse care aveau ca obiectiv să ţină ţara departe de proiectul european. Am reîntâlnit-o astăzi la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României ca un preşedinte puternic, susţinut de cetăţeni, care împlineşte cu eleganţă, graţie şi forţă destinul european al ţării sale”, a transmis Barna.

”Astăzi s-a făcut un pas important spre acea unitate şi spre acel vis de România şi Moldova împreună în Uniunea Europeană”, a precizat deputatul USR.

Barna i-a felicitat pe cetăţenii Moldovei pentru lecţia de umanitate pe care au dat-o întregii lumi după debutul invaziei ruse în Ucraina. Nicio altă ţară nu a avut de-a face cu un val de refugiaţi atât de mare raportat la populaţie.

”E o lecţie care, vă asigur, a fost remarcată în toate colţurile lumii. În astfel de vremuri se măsoară caracterul oamenilor şi cred că noi, cei din estul continentului, am trecut cu brio acest examen. Curajul ucrainenilor, omenia moldovenilor, hotărârea românilor sau a polonezilor de a face tot ce ţine de ei pentru a face faţă acestor vremuri întunecate, nu pot fi puse la îndoială”, a spus Dan Barna în discurs.

El a precizat că ”e nevoie de ceva mai mult decât caracterul fiecăruia în parte”. ”Avem nevoie de pragmatism, acţiune politică inteligentă şi hotărâre. Şi asta facem acum, aici împreună, în această Şedinţă Solemnă prin care generaţia noastră contribuie semnificativ la fila sa de istorie”.

Dan Barna a mai spus că reprezintă în legislativul României un partid a cărui misiune este aceea de a avansa o agendă fermă pro-europeană şi pro-atlantică.

”Ca urmare, sprijinirea Republicii Moldova e una dintre principalele noastre preocupări. Ne-am folosit constant de resursele şi influenţa de care dispunem şi la Bucureşti şi la Bruxelles pentru a spune partenerilor noştri occidentali că locul Moldovei este alături de România în structuri construite pentru a asigura prosperitatea şi un viitor mai bun. Ce e sigur e că în Parlamentul României şi în Parlamentul European aţi avut şi veţi avea în noi întotdeauna un prieten. Uniunea Salvaţi România este, dacă vreţi, şi un partid al oamenilor născuţi pe această parte a Prutului. Şi lucrul ăsta nu se va schimba”, a menţionat el.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău